Hlavní obsah

Africký migrant vyhrál v Kanadě už podruhé v loterii, stal se multimilionářem

Pořádná dávka štěstí se letos usmála na osmadvacetiletého Melhiga Melhiga pocházejícího z africké Eritreje a nyní žijícího v kanadském Winnipegu. V rozmezí pěti měsíců totiž vyhrál hned dvakrát v loterii a celkem si přišel na 3,5 miliónu kanadských dolarů (téměř 60 miliónů korun), píše server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Melhig pochází z druhého největšího eritrejského města Keren. Jak dlouho už pobývá v kanadském Winnipegu a z jakého důvodu tam přesídlil, server BBC neuvedl. Právě tam se na něj ale usmálo štěstí v podobě hned dvou pohádkových výher v loterii.

Ta první ho potkala letos v dubnu, kdy si domů odnesl 1,5 miliónu dolarů (asi 25 miliónů korun). Za peníze si tehdy pořídil dům, do něhož se z předešlého bytu přestěhoval společně se svou rodinou.

Podruhé se mohl radovat v srpnu, kdy se díky loterii obohatil o další dva milióny dolarů (téměř 34 miliónů korun).

„Všechno je teď nové. Máme novou zahradu, děti chodí do dobrých škol. Jsme za to strašně rádi,“ svěřil se šťastlivec.

S tučným kontem má nyní spoustu plánů. Nejvíce ze všeho by se ale chtěl vrátit do školy.

„Jsem mladý. Chtěl bych si zlepšit angličtinu a komunikaci. Kromě toho bych se rád naučil nějaké užitečné řemeslo, třeba tesařství,“ vysvětlil Melhig.

Serveru BBC přiznal, že kromě toho chce také investovat do podnikání. Rád by prý začal s provozem benzinové stanice či myčky aut.

Reklama

Výběr článků

Načítám