Hlavní obsah

Adrianu Sklenaříkovou čestný titul zavazuje

Právo, ivi
BRATISLAVA

Topmodelka Adriana Sklenaříková (33) bude šířit dobré jméno Slovenska ve světě s čestným titulem Posel Slovenska, který jí v sobotu udělil slovenský ministr zahraničí Eduard Kukan. Podle ministra totiž právě modelka s nejdelšíma nohama na světě může "tím nejhezčím způsobem" zviditelnit Slovensko.

Foto: Jiří Velký
Článek

Odevzdání čestného titulu se odehrálo na Dni otevřených dveří slovenského ministerstva zahraničí.

"Tento diplom mne ještě více zavazuje šířit to nejlepší jméno Slovenska v zahraničí," uvedla Sklenaříková poté, co jí Kukan za přítomnosti desítek návštěvníků předal pověřovací diplom. Podle ministra jde o první takový titul a jeho ministerstvo chce v udělování titulů poslů pokračovat.

Zpívat nehodlá

Topmodelka, která spolupracuje s Červeným křížem, vzápětí projevila ochotu poskytnout v případě potřeby někomu první pomoc, ale odmítla výzvu, aby zazpívala slovenskou lidovou píseň. "Jednou jsem zpívala ve filmu, ale už to raději zkoušet nebudu," dodala s úsměvem.

Modelka se narodila ve středoslovenské obci Valaská a modelingu se už aktivně nevěnuje. V posledních letech se zaměřila zejména na charitativní činnost. Ve Francii i ve své vlasti učila poskytovat první pomoc a propagovala sbírky pro Červený kříž.

Reklama

Související články

Sklenaříková poběží s olympijským ohněm

Mezi celebrity, které mají tu čest poponést olympijský oheň, se zařadí i slovenská modelka Adriana Sklenaříková. Dlouhonohou blondýnu neodradila ani nedávná...

Výběr článků

Načítám