Hlavní obsah

Za přístupem do e-mailu Tonyho Blaira se skrýval vir

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Experti z antivirové společnosti Sophos varovali před e-mailovou zprávou z pátečního rána. Ta nabízí přístup do elektronické pošty Tonyho Blaira. Odkaz však vede ke stažení trojského koně.

Článek

Sophos varuje všechny uživatele, kteří daný e-mail obdrží, před kliknutím na obsažený odkaz.

"Link přivede uživatele na stránku, která do počítače nainstaluje trojského koně. Tento program dále stahuje další závadný software, jenž je používán k odesílání citlivých informací z postiženého PC," sdělil Graham Cluley ze společnosti Sophos.

Název zprávy:

BBC: Tony Blair email account hacked!

Obsažený text:

BBC: Tony Blair email account hacked!

Screenshot is here!

Podle Grahama Cluleye se navíc zdá, že e-mail s virem obsahuje drobnou chybu v HTML kódu. Namísto fotografie Tonyho Blaira odkazující se na zpravodajský server BBC, totiž obsahuje pouze textovou zprávu, viz. obrázek:

Trojský kůň

Trojský kůň či Trojan je program, který se tváří jako legitimní, ale přitom vykonává funkce, které mohou ohrožovat bezpečnost uživatelových dat na PC. Trojan umožňuje útočníkovi ovládat na dálku napadený počítač.

Své jméno dostal trojský kůň podle pověsti o městě Trója. Za městskou bránu byl podle bájí dopraven dřevěný kůň s vojskem, které se skrývalo jeho útrobách. Útočníci tak nepozorovaně pronikli za hradby a město pak dobyli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám