Hlavní obsah

Varnsdorf, Studénka i Pelhřimov. Mapy.cz nabízejí nový 3D pohled na desítky měst

Novinky, mif

Společnost Seznam.cz vydala nové 3D mapové podklady pro svůj portál Mapy.cz. Ve vylepšeném trojrozměrném zobrazení si tak lidé mohou prohlédnout více než dvě desítky českých měst. Zástupci české internetové jedničky o tom informovali v úterý.

Foto: Mapy.cz

Nové 3D mapy.

Článek

Svým uživatelům nabídl Seznam.cz trojrozměrné mapy pro vybrané lokality už v roce 2014. Od té doby nicméně podklady neustále vylepšuje. Nejnovější várka map obsahuje 24 měst ve vylepšeném 3D zobrazení.

To je konkrétně dostupné pro Jindřichův Hradec, Kolín, Mladou Boleslav, Studénku, Turnov, Varnsdorf, Veselí nad Moravou, Vysoké Mýto, Olomouc, Bruntál, Českou Lípu, Českou Třebovou, Havlíčkův Brod, Jablonec nad Nisou, Jeseník, Kadaň, Kyjov, Lanškroun, Pelhřimov, Rumburk, Rýmařov, Třebíč, Valašské Meziříčí a Velké Meziříčí.

Lepší představa o hledaném místě

„Na tvorbě 3D map spolupracujeme se společností Melown Technologies, která má na starosti zpracování a zobrazení snímků. Jsem rád, že cestovatelům můžeme nabídnout ještě kvalitnější 3D pohledy, které jim umožní lepší představu o konkrétním hledaném místě,“ prohlásil Jakub Faifer, produktový manažer služby Mapy.cz.

3D mapy umožňují zobrazit určitou lokalitu prostorově ze všech stran, a to dokonce i z výšky. Trojrozměrné mapy je možné spustit hned z úvodní obrazovky po stisknutí tlačítka „Zobrazit všechny mapy“.

Mapy.cz se těší v tuzemsku velké popularitě. Denně službu prostřednictvím webových stránek nebo mobilní aplikace navštíví více než jeden milión lidí.

Foto: Mapy.cz

3D mapy jsou dostupné na počítačích i mobilech

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám