Hlavní obsah

Spotify a Apple Music mají nového konkurenta. Amazon spustil vlastní hudební službu

Americká společnost Amazon ve čtvrtek spustila svou novou hudební službu, která bude konkurovat zavedeným značkám, jako jsou Spotify a Apple Music. Největší internetový obchod na světě tak bude uživatelům nabízet za úplatu neomezený poslech hudby.

Foto: archív tvůrců

Amazon Prime Music

Článek

Pro majitele chytrých reproduktorů Amazon Echo bude tato služba stát měsíčně jen zhruba čtyři dolary (necelých 100 Kč). Pro uživatele věrnostního programu Prime bude měsíční poplatek činit osm dolarů (200 Kč) a pro ostatní deset dolarů (250 Kč).

To je mimochodem stejná částka, jakou požadují konkurenční hudební služby Spotify a Apple Music, píše agentura AP.

Firma doufá, že služba Amazon Music Unlimited přiláká uživatele k jejímu věrnostnímu programu, a povzbudí je tak k nákupům zboží v internetovém obchodu Amazonu. Uživatelé věrnostního programu budou moci nadále využívat také bezplatnou hudební službu Amazon Prime Music, která však nabízí mnohem menší počet písniček.

Nová hudební služba by mohla rovněž podpořit poptávku po reproduktorech Echo. Amazon podle dřívějších informací serveru The Information doufá, že letos prodá tři milióny reproduktorů Echo, které uvedl na trh v loňském roce. Napřesrok by firma chtěla prodej přístrojů Echo zvýšit až na deset miliónů kusů.

Amazon je největším internetovým obchodem na světě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám