Hlavní obsah

Spoluzakladatel Applu letos do Česka nepřijede. Kvůli koronaviru

Novinky, huj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Už příští měsíc se měla v Česku konat konference OKtalks, které se měla účastnit jedna z nejvýraznějších technologických postav současnosti. Do Prahy měl přicestovat spoluzakladatel Applu Steve Wozniak, který je mimochodem i strůjcem počítačů Apple I. a II. Nakonec se ale celá akce odkládá kvůli pandemii koronaviru až na příští rok.

Foto: Apple

Spoluzakladatel Applu Steve Wozniak

Článek

Wozniak byl do Prahy pozván k příležitosti oslav 30. výročí vzniku firmy OKsystem. Konference, na které by byl hlavní celebritou, se původně měla konat 12. listopadu letošního roku. V souvislosti se zhoršující se epidemiologickou situací a s probíhajícími vládními opatřeními však byla celá akce posunuta až na 29. dubna příštího roku.

Na konferenci OKtalks, která je pořádána ve spolupráci s ČVUT, by měl spoluzakladatel Applu promluvit o bezpečnosti komunikace a umělé inteligenci. Zároveň by měl také představit svou osobní vizi budoucnosti v digitální éře.

Nabídl PC běžným lidem. Steve Wozniak změnil tvář počítačového průmyslu

Hardware

„Pro naši firmu jde o významný milník, který jsme chtěli oslavit s jedním z celosvětově uznávaných IT vizionářů. Steve Wozniak je jednou z mála osobností takového formátu,“ prohlásil spoluzakladatel OKsystem Martin Procházka.

Firmu Apple založili Steve Jobs, Steve Wozniak a Ronald Gerald Wayne v roce 1976 v obyčejné garáži svých rodičů. Od počátku působil Steve Jobs jako duchovní vůdce celé firmy. Wozniak se staral především o technické návrhy a konstrukci jednotlivých produktů.

Foto: Reuters

Steve Wozniak a Steve Jobs v době vzniku Applu

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám