Hlavní obsah

Nová mobilní aplikace dávkuje čtení po kapitolách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Producenti elektronických knih rozšiřují možnosti, jak se dostat k literatuře. Chytré mobily teď u nás umožňují nejenom si díla stáhnout, ale také dávkování kapitol.

Foto: archív tvůrců

Ukázka aplikace StoryMe

Článek

Aplikaci nazvanou StoryMe vytvořili lidé z inovačního oddělení Albatros Media, největšího nakladatelského domu v Česku čítajícího čtrnáct subjektů, spolu s inovátory ze společnosti Direct People.

Aplikace nabízí příběhy různých žánrů od fantasy přes humor až po romantiku. Čtenář si vybere příběh, který ho zajímá, a aplikace mu každý den naservíruje jednu kapitolu, tedy část právě takovou, která zapadne do denního rozvrhu.

Foto: archív tvůrců

Ukázka aplikace StoryMe

„I když jsou pro nás papírové knihy na prvním místě, víme, že bojovat proti negativním jevům digitální doby jen za pomoci klasických knih by bylo obtížné. Proto přicházíme s novými způsoby vyprávění příběhů. Díky aplikaci najdete v mobilu každý den nový kousek vybraného příběhu. Místo nudy nebo bezcílného prohlížení stránek v mobilu vás tak v tramvaji nebo ve frontě pobaví četba,“ říká Břetislav Hanzel, ředitel Albatros Media Inovace.

Vše se opírá o poznatky průzkumu uskutečněného na přelomu letošního května a června. Podle něho 33 procent čtenářů nestíhá dočítat knihy, 54 procent si stěžuje na to, že zapomíná čtení doma a při cestování, čekání a dalších prostojích nemá co číst. Dvaašedesát procent čtenářů si uvědomuje, že čas zbytečně ztrácí na sociálních sítích, celých 87 procent z nich by si přitom raději četlo.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám