Hlavní obsah

Nejpopulárnější bezplatnou aplikací pro iPhone jsou Novinky.cz

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Necelý týden stačil aplikaci Novinky.cz pro chytrý telefon iPhone na to, aby se stala nejpopulárnějším zdarma dostupným programem v internetovém obchodě App Store od Applu. Bezplatná aplikace nabízí jednoduchý způsob, jak se vždy dostat k těm nejzajímavějším zprávám z domova i zahraničí.

Foto: Novinky

Novinky.cz na iPhonu

Článek

Za šest dní si Novinky.cz pro iPhone z App Storu stáhlo 5200 uživatelů a zobrazeny byly v obchodě dokonce 7500krát. Prostřednictvím aplikace si lidé přečetli více než 137 tisíc článků.

V nové aplikaci se zprávy zobrazují ve stejném znění jako na webu, ale pro zachování jednoduchosti a přehlednosti se zobrazují články z rubriky „Stalo se“. Díky tomu se uživatelé iPhonu vždy snadno dostanou k těm nejaktuálnějším informacím.

Aplikaci Novinky.cz pro iPhone můžete zdarma stahovat přes internetový obchod App Store přímo v mobilním telefonu, případně přes multimediální centrum iTunes v počítači.

Články ze serveru Novinky.cz si můžete prohlížet i na jiných typech telefonů. Stačí do internetového prohlížeče zadat internetovou adresu m.novinky.cz.

Seznam.cz nabízí sedm mobilních aplikací

Včetně Novinek.cz pro iPhone nabízí česká portálová jednička Seznam.cz celkem sedm mobilních aplikací. A to pro operační systémy Android, Symbian a iOS. V přípravě jsou ale i aplikace pro Windows Phone.

„Nejznámější a nejvyužívanější jsou LBS Mapy.cz. Jako první si je mohli stáhnout a začít používat majitelé iPhonů, a to na konci prosince 2010. Stáhlo si je už 42 000 iPhonářů,“ uvedla mluvčí Seznamu Irena Zatloukalová.

„Majitelé telefonů se Symbian touch si od února letošního roku LBS Mapy.cz stáhli již téměř 26 000krát. Nejnovější verze map pro Androidy, která je dostupná od začátku dubna, již přesáhla 9,5 tisíce stažení. Celkem je tedy v mobilních telefonech českých uživatelů staženo přes 77 000 LBS aplikací Mapy.cz a Češi je použili již více než 600 000krát,“ prozradila Zatloukalová.

Co se mobilních služeb týče, nabízí jich Seznam více než 20 a jejich popularita neustále roste. „Zatímco v březnu 2010 podle interních statistik Seznamu navštívilo naše mobilní služby o něco více než 12 miliónů českých majitelů telefonů, v letošním březnu už to bylo více než 26 miliónů,“ uvedl produktový manažer Seznamu Ivan Mikula.

„Asi nepřekvapí, že mobilní služby Seznamu nejvíce využívají majitelé iPhonů. Následováni jsou majiteli Nokií 5230 a pak Samsungáři s 5230,“ prozradil Mikula s tím, že data pocházejí z dubnových statistik. „Mobilní internetové stránky tedy již nejsou jen chudým příbuzným klasického užívání internetu,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám