Hlavní obsah

Modlení s mobilem v ruce. Vatikán představil vylepšenou aplikaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vatikán

Click to Pray, česky Klikni a modli se. To je název mobilní aplikace, kterou mohou věřící využívat pro plánování každodenních modliteb. Nyní Vatikán představil její vylepšenou verzi, stahovat ji budou moci lidé už příští měsíc.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vatikán představil inovovanou mobilní aplikaci, která pomáhá s modlitbamiVideo: Reuters

 
Článek

„Modlitba není ztráta času, jak si někdy myslíme. Modlitba je jako semínko v temnotě, které přinese své plody v pravý čas,“ prohlásil při představení nové generace aplikace duchovní Fréderic Fornos.

Lidé si mohou v aplikaci zřídit vlastní profil, díky němuž budou následně moci přesně plánovat své modlitby. Nastavit si přitom budou moci, kolik času chtějí modlitbám věnovat a kdy přesně si na ně udělají čas. Chytrý telefon jim může následně posílat upomínky přesně podle jejich preferencí.

Foto: Profimedia.cz

Duchovní během představení aplikace zdůraznili, že moderní technologie jsou jen „rozšířením nabídky církve“. (Ilustrační foto)

Fornos také zdůraznil, že aplikace vedle plánování modliteb bude sloužit i k propojení s dalšími věřícími. Věřící se totiž budou moci při tradičních modlitbách spojit s dalšími lidmi, kteří budou aplikaci používat. Dokonce i s papežem.

Nová verze aplikace je již hotová, doposud ji však testovali pouze mniši a jeptišky. Finální verze pro běžné uživatele má vyjít zkraje listopadu, dostupná bude v sedmi jazycích. K dispozici bude pro Android a iOS od Applu.

Chytré mohou být už i růžence, Vatikán chce přilákat mladé věřící

Hardware

Duchovní během představení aplikace zdůraznili, že moderní technologie jsou jen „rozšířením nabídky církve“. Nemá tedy jít o náhradu za tradiční modlitbu.

„Nechceme nijak umenšovat jiná místa nebo způsoby pro modlitbu. Jde jen o novou možnost, jak oslovit lidi, kteří chtějí nebo potřebují jinou cestu,“ prohlásil Lucio Ruiz z tiskového oddělení Vatikánu.

Původní verzi Click to Pray si od roku 2016 stáhlo 2,5 milionu lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám