Hlavní obsah

Microsoft vydal záplaty na 26 chyb ve Windows a Office

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Microsoft uvolnila tento týden hned 13 bezpečnostních balíčků, které opravují více než dvě desítky chyb v operačním systému Windows a kancelářském balíku Office. Mezi nimi je také vážná chyba, která se poprvé objevila v operačním systému Windows již před 17 lety.

Foto: Novinky

Windows

Článek

Pouze dva bezpečnostní balíčky jsou určeny pro Microsoft Office. Zbylých 11 bezpečnostních bulletinů opravuje chyby ve Windows. Mimo jiné také trhlinu, která se týká všech 32bitových verzí operačního systému Windows. A to včetně těch nejnovějších, jako je například Windows XP, Vista a 7.

Tato chyba, kterou mohou zneužít hackeři k ovládnutí cizího počítače, je obsažena v samotném jádře operačního sytému - nachází se v subsystému Windows Virtual DOS Machine, který Microsoft začal k operačním systémům přidávat již v roce 1993. Tehdy se jednalo o verzi Windows NT 3.1. [celá zpráva]

Všechny aktualizace mohou lidé stahovat prostřednictvím služby Windows Update přímo v operačním systému. Kvůli velkému počtu oprav ale Microsoft připravil především pro majitele více počítačů také speciální ISO soubor, ve kterém jsou umístěny všechny vydané aktualizace.

ISO soubor stačí jednoduše vypálit na DVD disk a pomocí instrukcí v českém jazyce nainstalovat. Stáhnout jej můžete pomocí následujícího odkazu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám