Hlavní obsah

Microsoft nabídne od května nový operační systém pro malé servery

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký softwarový gigant Microsoft začne od května prodávat nový operační systém Small Business Server 2011 Essentials, který je určen především pro malé společnosti. Těm nabízí funkce, jako je jednoduché sdílení dat, zálohování a propojení s internetovými službami.

Foto: Novinky

Microsoft Small Business Server 2011 Essentials

Článek

Základem operačního systému Microsoft Small Business Server 2011 Essentials je plnohodnotný serverový systém Windows Server 2008 R2. Proti němu ale nabízí jednodušší správu, a to především díky speciálním nástrojům a průvodcům.

Licence systému dovoluje připojit celkem až 25 počítačů nebo zařízení bez nutnosti dokupování dalších přístupových licencí. Server zvládá funkce, jako je jednoduché sdílení firemních dat a tiskáren, vzdálený přístup zaměstnanců, automatické zálohování, ochranu a obnovu uživatelských dat. Podporováno je také jednoduché propojení s online službami pro komunikaci v cloudu.

Foto: Novinky

Microsoft Small Business Server 2011 Essentials

„Menší firmy potřebují sdílet data a umožnit zaměstnancům vzdálený přístup k firemním datům. V prostředí malých firem, které nemají svou serverovou infrastrukturu, je často opomíjeno zálohování. Nasazení SBS 2011 Essentails je jednoduché a firmám ušetří mnoho starostí,“ řekl David Hruška, manažer serverové divize společnosti Microsoft.

Před zakoupením si mohou uživatelé nový operační systém Small Business Server 2011 Essentials vyzkoušet zdarma po dobu 180 dní. Zkušební verzi je možné stahovat na internetových stránkách společnosti Microsoft (zde).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám