Hlavní obsah

Microsoft na Androidu uspěl, Word překročil miliardu instalací

Novinky, mif

Orientace na operační systém Android od společnosti Google se podle všeho společnosti Microsoft vyplácí. Americký softwarový gigant totiž pokořil na této mobilní platformě pomyslný milník miliardy nainstalovaných aplikací. Jako první se to podařilo textovému editoru Word, upozornil server Android Police.

Foto: archív tvůrců

Aplikace Word (ilustrační foto)

Článek

Kancelářský balík Office, který zahrnuje například aplikace Word, Excel a PowerPoint, je na platformě dostupný již od přelomu let 2014 a 2015. Nejprve jej americký softwarový gigant zpřístupnil pro tablety, záhy však následovaly také smartphony se systémem od Googlu.

Jednotlivé programy se stahují samostatně. V oficiálním obchodě Google Play je přitom největší zájem právě o Word, který jako první program Microsoftu překročil na Androidu miliardu instalací.

Foto: archív tvůrců

Zleva Word, Excel a PowerPoint pro Android

Další aplikace z balíku – Excel, PowerPoint, OneNote – mají zhruba polovinu instalací co Word. O něco hůře je na tom pouze e-mailový klient Outlook, který má na kontě zhruba 100 milionů instalací. I tak se ale řadí k těm nejpopulárnějším aplikacím na platformě Android.

Sluší se nicméně podotknout, že počet instalací nemusí nutně odpovídat reálné uživatelské základně. Občas aplikace od Microsoftu totiž bývají na chytrých telefonech již předinstalované a do celkového počtu se započítávají i lidé, kteří používají více přístrojů či často svá zařízení mění.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám