Hlavní obsah

KVÍZ: Poznáte loga populárních programů a aplikací?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na světě existují miliony nejrůznějších aplikací, a to pro počítače i chytré telefony. Většina z nás ale používá jen zlomek z nich. Ukažte v dnešním kvízu, jak se v jednotlivých programech vyznáte. Orientovat se budete moci pouze podle log a ikon.

Foto: Dado Ruvic, Reuters

TikTok a Facebook

Článek
1. Začneme zlehka. Poznáte tento program, který se těší popularitě především mezi grafiky?
Foto: Novinky
2. Věříme, že první otázka nikoho nevykolejila. A proto je potřeba nasadit laťku trochu výše, jak se jmenuje tento program? Napovíme, že logo kuželu nemá s provozem na silnici vůbec nic společného.
Foto: Novinky
3. Abyste to neměli tak jednoduché, zkusíme to také obráceně? Zvládnete přiřadit správné logo k herní platformě Steam?
4. Alespoň na chvíli se přeneseme do mobilního světa. Jaká aplikace se skrývá pod tímto logem? Majitelé chytrých telefonů s Androidem nechají své mobilní miláčky schované v kapse…
Foto: archív tvůrců
5. Aby to bylo spravedlivé, nesmíme zapomenout ani na majitele iPhonů. Budete vědět, jak vypadá originální aplikace Počasí? Záměrně jsme u programů nenechali zaoblené rohy, abyste to neměli tak jednoduché.
6. Jsme za půlkou, je tedy třeba zvednout laťku trochu výš. Ještě v době Windows XP se těšil velké popularitě hudební přehrávač Winamp. Tvůrci se nyní snaží oživit zašlou slávu a s novou verzí aplikace loni představili také nové logo. Poznáte ho?
7. U této otázky budou mít jednoznačně výhodu děti a mladší ročníky. Jaká oblíbená videohra se ukrývá pod tímto logem?
Foto: archív tvůrců
8. U her ještě chvíli zůstaneme. Tento titul patří na platformě Android dlouhodobě mezi desítku nejprodávanějších. Poznáte ho podle ikony?
Foto: archív tvůrců
9. Teď se ukáže, kdo už má děti, případně sám studuje. Řada tuzemských škol totiž používá aplikaci Bakaláři ke komunikaci s žáky i rodiči. Jakou ikonu na mobilech tato aplikace má?
10. A jdeme do finále. Kdo správně odpoví, jaké aplikaci patří tato ikona?
Foto: archív tvůrců

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

KVÍZ: Znáte světová hlavní města?

Cestování

KVÍZ: Vyznáte se v řeči dnešních náctiletých?

Děti

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám