Hlavní obsah

IPhony 15 se nadměrně zahřívají. Apple pracuje na řešení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cupertino

První majitelé iPhonů 15 si stěžují na to, že se jejich telefony nadměrně zahřívají. Problémy již potvrdila také společnost Apple, která však ukázala prstem i na tvůrce jednotlivých aplikací. Způsobovat nadměrné zahřívání má například Instagram či Uber. Americký technologický gigant již s tvůrci zmiňovaných aplikací spolupracuje.

Představení chytrých telefonů Apple iPhone 15 a 15 PlusVideo: archiv výrobce

 
Článek

Stížnosti se začaly hromadit už zkraje minulého týdne, tedy bezprostředně poté, co se čtyři nové iPhony 15 začaly prodávat.

Apple tehdy reagoval na kritiku prohlášením, že nové přístroje mohou být teplejší „po prvním nastavení nebo obnovení zařízení kvůli zvýšené aktivitě na pozadí“.

Podle agentury Reuters ale americký gigant při bližším zkoumání identifikoval i další problémy, které mohou přehřívání způsobovat. A to včetně chyby v operačním systému iOS 17, která však bude při nejbližší možné příležitosti opravena.

Představení chytrých telefonů Apple iPhone 15 Pro a 15 Pro MaxVideo: archiv výrobce

Apple si oblíbil Česko, upoutávku na iPhone 15 natáčel v Praze

Mobil

První aktualizace je už venku

Firma nicméně zdůraznila, že komunikuje i s tvůrci jednotlivých aplikací, které nadměrné zahřívání způsobují. Například Instagram tak vydal aktualizaci své aplikace již v minulém týdnu, díky tomu by teplota baterie iPhonů 15 neměla být tak výrazně ovlivněna. Po aktualizaci tedy nebude tolik vytěžován výkon celého telefonu.

Provozovatel Uberu přislíbil, že update vydá v co nejkratší možné době.

Jak bylo uvedeno již výše, na aktualizaci operačního systému iOS 17 pracuje také samotná společnost Apple. Kdy bychom se updatu mohli dočkat, však v tuto chvíli není jasné.

Zástupci Applu podle serveru CNBC pouze dementovali spekulace některých uživatelů, že za nadměrné zahřívání by mohl přechod na nový napájecí konektor USB-C, který prosazovala Evropská unie.

Apple přistupuje k problematice nadměrného zahřívání zodpovědně, přestože nebyl zaznamenán žádný případ, kdy by se telefon kvůli vysoké teplotě vypnul či přestal zcela pracovat. Nadměrné zahřívání tak uživatelé postřehnou spíše jen tím, že je telefon při práci v ruce teplejší, než byli zvyklí u předchozích generací iPhonů.

Foto: archiv výrobce

Apple iPhone 15 Pro a 15 Pro Max

Nové iPhony jsou hit

Navzdory těmto porodním bolestem jsou nové iPhony 15 naprostý hit. Platí to především o pokročilých modelech 15 Pro a 15 Pro Max, které jsou v obchodech prakticky od uvedení na trh vyprodané.

Zájem je patrně tak velký proto, že všechny novinky s logem nakousnutého jablka oproti loňsku citelně zlevnily. Loni se totiž základní iPhone 14 nabízel za 26 490 Kč a jeho větší bratříček 14 Plus za 29 990 Kč. Za iPhone 15 však navzdory všem vylepšením zaplatí případní zájemci méně, konkrétně 23 990 Kč. Verze 15 Plus vyjde na 26 990 Kč.

Atraktivnější cenovky se týkají také pokročilých modelů z edice Pro. Zatímco iPhone 14 Pro se loni začínal prodávat za 33 490 Kč, a provedení 14 Pro Max dokonce za 36 990 Kč, u patnáctek jsou ceny citelně nižší.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone 15 a 15 Plus

Hlad po nejlepších iPhonech 15 Pro neutichá, dodávky se prodlužují

Mobil

Může se vám hodit na Zboží.cz: iPhone 15, iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max, iPhone 15 Plus

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám