Hlavní obsah

E-mailovou službu Outlook postihl globální výpadek

Novinky, Miloslav Fišer

Od čtvrtečního dopoledne se s výpadky globálního charakteru potýká e-mailová služba Outlook od společnosti Microsoft. Upozornil na to server Downdetector, který monitoruje dostupnost různých webových služeb.

Foto: Novinky

Microsoft Outlook (ilustrační foto)

Článek

Výpadky se projevují tak, že se celá řada uživatelů nemůže přihlásit ke svým účtům. Zástupci Microsoftu již na Twitteru potvrdili, že o problémech vědí a aktivně je řeší.

Co přesně výpadek způsobilo, není v tuto chvíli jasné. „Zkoumáme nedávné změny, abychom určili přesnou příčinu a dostupnost služeb v plném rozsahu co nejdříve obnovili,“ stojí v oficiálním prohlášení amerického softwarového gigantu.

Google postihl globální výpadek, problémy se týkaly Gmailu i dalších služeb

Internet a PC

Problémy hlásí uživatelé napříč celým světem, nejvíce však v Indii a Evropě. Může to být nicméně dáno i tím, že v době prvních zpráv o nedostupnosti služby byla v USA ještě noc. Kromě samotného Outlooku mohou lidé narazit na problémy s protokoly exchange on-line, a to na stolních PC i mobilech, zdůraznil server CNBC.

Zajímavé je nicméně to, že některých klientů se výpadek nedotkl vůbec. Některé účty – například i v Česku – fungují zcela bez omezení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám