Hlavní obsah

Češi chtějí měnit světový trh. Startup Mews kupuje Planet Winner

Praha

Český startup Mews, který poskytuje ubytovacím zařízením systém pro kompletní správu rezervací, check-inů a vyřizování požadavků jejich hostů kupuje belgickou společnost Planet Winner. Ta stojí za vývojem softwaru Winner Hotel Software, který pomáhá k automatizaci různých procesů v hotelech. Česká firma o tom informovala v tiskové zprávě.

Foto: repro mews.com

Webové stránky startupu Mews

Článek

Platformu Mews využívá přes 1180 ubytovacích zařízení v 55 zemích po celém světě. Společnost má centrálu v Praze, kanceláře i v zahraničí.

Akvizicí Planet Winner získává český startup správu více než 200 hotelů na území Beneluxu, kde se chce stát jedničkou na tamním trhu. Posilováním v Belgii navazuje na úspěch v Nizozemí, kde byl letos podle Deloitte druhou nejrychleji rostoucí technologickou firmou.

„Netajíme se ambicí měnit světový trh, a proto jsme opravdu rádi, že jsme mohli spojit síly s tak zkušeným hráčem, jako je Planet Winner. Jejich skvělý pro zákaznicky orientovaný tým nám pomůže odstartovat novou éru ubytování v celém Beneluxu,“ komentoval první akvizici společnosti Mews její zakladatel Richard Valtr.

V Česku se rodí nejrychleji rostoucí technologické firmy

Internet a PC

Platformu Mews, která pomáhá minimalizovat provozní úkoly a ušetřenou energii investovat do hotelových služeb, využívá řada předních hotelů i významné hotelové řetězce na světě.

Systém umí mimo jiné přijímat platby, řešit kompletní management hotelu včetně personálu, a především pak podporuje připojení na vlastní API, takže se může jakákoli jiná služba v případě zájmu se systémem propojit.

Firma uvádí, že počet uživatelů roste zhruba o 10 000 lůžek měsíčně a systém momentálně spravuje přes 155 000 postelí v 55 zemích světa, v jejichž ubytovacích zařízeních díky Mews projde více než 130 milionů eur (3,3 miliardy korun) měsíčně. Společnost Mews má 350 zaměstnanců, většina z nich pracuje v Česku.

Co je to start-up?

Pojem start-up označuje novou firmu nebo začínající projekt, jehož tvůrci jsou na samém začátku podnikání.

Poprvé začal být používán před rokem 2000, kdy v zámoří vzniklo během internetové horečky mnoho takovýchto společností. V posledních letech zažívají start-upy opět renesanci.

Pražský technologický a produktový tým čítá na 110 lidí 20 různých národností, celkově má pak pražská centrála 180 zaměstnanců. Kanceláře má ale také například v Londýně, Amsterdamu, Barceloně, Paříži, Mnichově, Stockholmu či Sydney.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám