Hlavní obsah

Blíží se zlomový bod. Na přetažení fotek a videí ze Samsung Cloudu zbývá pár dní

Novinky, huj

Zástupci společnosti Samsung se nechali již dříve slyšet, že chystají razantní omezení služby Samsung Cloud, kterou bylo možné využívat na smartphonech jihokorejského elektronického giganta k ukládání fotografií a videí. Právě k přetažení dat na OneDrive ale mají uživatelé posledních pár dnů.

Foto: mif, Novinky

Telefony Samsungu doporučují lidem používat OneDrive.

Článek

Už několik posledních týdnů mohou lidé na svých telefonech značky Samsung vidět hlášky, které je vyzývají k přechodu na OneDrive. Zlomový bod pro přechod je přitom 1. duben, lidé totiž mají čas k synchronizaci na OneDrive jen do konce měsíce.

Celý proces přechodu bude dokončen o pár měsíců později. „Synchronizace Galerie a úložiště Disku pro Moje soubory již nebudou počínaje 30. červnem 2021 podporovány službou Samsung Cloud a vaše data budou smazána,“ informovali zástupci jihokorejského elektronického giganta své zákazníky.

Flashky a externí disky? Jejich zabezpečení lidé prakticky neřeší

Bezpečnost

Mezi dubnem a červnem tedy lidé budou svá data moci stahovat manuálně, už je ale automaticky nepřevedou do OneDrivu, na to je čas jen do konce března.

„Máte-li kromě toho předplacený prémiový tarif úložiště, bude automaticky zrušen počínaje 1. dubnem 2021, případné přeplatky vám budou vráceny,“ konstatovali zástupci jihokorejské firmy.

Je nicméně nutné zdůraznit, že Samsung Cloud zcela nekončí. „Můžete i nadále využívat další funkce služby, jako je zálohování/synchronizace a obnovení dalších dat – jako jsou Kontakty, Kalendář a Notes,“ stojí v prohlášení podniku.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám