Hlavní obsah

Nad cloudem od Samsungu se stahují mračna. Podnik láká uživatele na OneDrive

Novinky, Ondřej Husák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zástupci společnosti Samsung se nechali již dříve slyšet, že chystají razantní omezení služby Samsung Cloud, kterou bylo možné využívat například na smartphonech jihokorejského elektronického gigantu k ukládání fotografií a videí. První krok v této fázi již odstartoval, když podnik začal uživatelům doporučovat přechod na OneDrive od Microsoftu.

Foto: mif, Novinky

Telefony Samsungu doporučují lidem používat OneDrive.

Článek

V tomto týdnu mohli lidé na svých mobilních telefonech vidět vůbec poprvé hlášky, které je vyzývají k přechodu na OneDrive. Samsung je bude doručovat uživatelům postupně, takže některým uživatelům se zobrazí až později – v průběhu nadcházejícího měsíce.

Ukončení souvisí s navázáním užší spolupráce se společností Microsoft. V rámci partnerství totiž mohou všechna svá multimediální data ukládat na OneDrive, což je cloudová služba právě od amerického softwarového gigantu – a nalézt ji lze mimochodem i v operačním systému Windows.

Flashky a externí disky? Jejich zabezpečení lidé prakticky neřeší

Bezpečnost

Uživatelé mají na přechod dostatek času

Celý proces přechodu bude dokončen až příští rok. „Synchronizace Galerie a úložiště Disku pro Moje soubory již nebudou počínaje 30. červnem 2021 podporovány službou Samsung Cloud a vaše data budou smazána,“ informovali zástupci jihokorejského elektronického gigantu své zákazníky.

Hned zkraje dubna příštího roku bude pozastavena synchronizace Galerie a Disku, zároveň také dojde k ukončení podpory migrace do OneDrive. „Máte-li kromě toho předplacený prémiový tarif úložiště, bude automaticky zrušen počínaje 1. dubnem 2021, případné přeplatky vám budou vráceny,“ konstatovali zástupci jihokorejské firmy.

Je přitom nutné zdůraznit, že Samsung Cloud zcela nekončí. „Můžete i nadále využívat další funkce služby, jako je zálohování/synchronizace a obnovení dalších dat – jako jsou Kontakty, Kalendář a Notes,“ stojí v prohlášení podniku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám