Hlavní obsah

BlackBerry míří na software, za 10 miliard koupí firmu Good Technology

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kanadská společnost BlackBerry, dříve známá pod názvem Research in Motion, změní od základu své podnikání. Místo chytrých telefonů se soustředí na vývoj softwaru. K tomu by měla přispět především akvizice firmy Good Technology, kterou se chystá kanadský podnik koupit za 425 miliónů dolarů, tedy více než deset miliard korun.

Foto: Brendan Mcdermid, Reuters

Chytrý telefon BlackBerry Classic (ilustrační foto)

Článek

BlackBerry se ještě před lety těšila velké popularitě především díky vývoji stejnojmenných mobilů, které cílily na korporátní sféru. Výrobce však neudržel krok s konkurenčními výrobci chytrých telefonů a jeho popularita rok od roku klesá.

Kvůli tomu se pravidelně objevují spekulace, že firma je na prodej. Naposledy se tak stalo letos v lednu, kdy se o kanadský podnik údajně ucházel jihokorejský Samsung.

V návratu na vrchol mají firmě pomoci nové podnikatelské aktivity. Podle serveru listu The Wall Street Journal se rozhodlo vedení vsadit místo mobilního hardwaru na vývoj softwaru pro korporace, především na aplikace pro zabezpečení a řízení jednotlivých zařízení v podnikových sítích.

To má být i jeden z hlavních důvodů, proč se BlackBerry chystá utratit stovky miliónů dolarů za společnost Good Technology. Ta je totiž napojena na více než 6000 organizací a firem, kterým dodává především bezpečnostní software.

Mezi klienty Good Technology patří například americké námořnictvo či banka Barclays. Více než 6000 klientů by po akvizici mohla kanadská společnost zařadit mezi své zákazníky, jichž je už nyní více než 20 tisíc z firemní scény.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám