Hlavní obsah

Seznam.cz se stal vlastníkem rádií Expres FM a Classic Praha

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Seznam.cz se stala výhradním vlastníkem společnosti Voice of Prague, ve které měla od června roku 2018 majoritní podíl. Díky tomu se mediální portfolio české internetové jedničky rozrostlo o rádia Expres FM a Classic Praha. Ve čtvrtek o tom informovala mluvčí Seznamu Aneta Kapuciánová.

Foto: Seznam.cz

Ilustrační foto

Článek

Seznam.cz už loni v červnu koupil v mateřské firmě rádií Expres FM a Classic Praha 67procentní podíl. Nyní svou investici navýšil na 100 procent.

„Stanice, které vysílají v Praze a středních Čechách, tak čeká ještě větší zaměření na kvalitní a nezávislé zpravodajství doplněné mluveným slovem. Specifické hudební zaměření, pro které obě rádia poslouchá v éteru týdně bezmála 90 tisíc posluchačů, i nadále zůstane prioritou nového vedení,“ prohlásila Kapuciánová.

„Stoprocentní začlenění obou rozhlasových stanic do Seznamu je logickým pokračováním loni nastavené spolupráce. Naším cílem je ponechat stávajícím posluchačům kvalitní hudbu, pro kterou rádia každý den ladí, a skrze důvěryhodné zpravodajství a vyšší podíl mluveného slova ve vysílání přilákat další publikum,“ vysvětlil Aleh Drohal, provozní ředitel Seznam.cz.

Expres FM je pražské metropolitní rádio se zaměřením na současnou hudbu. Classic Praha (dříve Classic FM) hraje klasickou a filmovou hudbu doplněnou o pořady s hudbou jazzovou, swingovou a muzikálovou. Obě rádia jsou regionální, avšak skrze internetové vysílání a mobilní aplikace je mohou přijímat posluchači v celé České republice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám