Hlavní obsah

Samsung má nejmenší MP3 přehrávač na světě

Novinky, Michal Němejc (michal.nemejc@novinky.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihokorejské firmě Samsung patří další prvenství, a to tentokrát v oblasti MP3 přehrávačů. Její nové přehrávače z řady YEPP jsou podle vyjádření Samsungu úplně nejmenšími MP3 přehrávači na světě vybavené flash paměťmi.

Foto: klášter Plasy

Noční prohlídky kláštera za svitu svíček.

Článek

Nové přenosné MP3 přehrávače od firmy Samsung nesou označení YEPP YP-T5H a YP-T5V a zaujmou především svými rozměry pouhých 5 x 2,5 x 2,5 cm. Bez baterií přitom váží jen 28 gramů, což je (pro srovnání) skoro poloviční hmotnost nejlehčích mobilních telefonů.

Přehrávače YEPP umí přehrávat kromě empétrojek také písničky ve formátech WMA a WAV a jsou vybaveny vestavěným FM tunerem pro poslech rádia. Vynikající je především výdrž na AAA baterie, přičemž výrobce udává až 15 hodin souvislého poslechu hudby.

Pro připojení k počítači slouží vysokorychlostní rozhraní USB 2.0, takže nahrání písniček do přehrávače je velice rychlé.

V současné době si zákazník může vybrat mezi dvěmi verzemi přehrávače, které se liší kapacitou paměti. Model se 128 MB (YP-T5H) bude stát 130 dolarů (3500 korun), zatímco za přehrávač s dvojnásobnou velikostí paměti (YP-T5V) zaplatíte 180 dolarů, tedy přibližně 4850 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám