Hlavní obsah

S InfoMapou se neztratíte

Novinky, Jan Tihlařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Před prázdninami a v době dovolených přinesla firma PJsoft na trh jubilejní produkt s názvem InfoMapa 10.0. V databázi tohoto programu jsou kromě velkých měst, silnic, dálnic, letišť také dva milióny adres. Automobilisté si zde najdou, jak se dostanou z města do města.

Foto: Aleš Plevka

Nejmenší sklízí úspěch s tancem Šášové

Článek

Kdo rád cestuje prstem po mapě anebo musí často sedět za volantem na dálnicích a silničkách ČR, možná zkusí jubilejní produkt společnosti PJsoft InfoMapa 10.0.

Spustit jde na PC s Windows 95 a vyšší, Windows NT 4.0 a vyšší, ale i na počítačích Apple emulujících některý z uvedených operačních systémů. Kompletní verze (23 973 Kč) obsahuje více než 60 databází, z nichž mnohé překvapí svým rozsahem.

Například letišť na území ČR zde naleznete 83. Z územně-identifikačního registru adres vychází jiná rozsáhlá databáze, zobrazující přesnou adresu v obci či místo popisné v ulici v 72 velkých měst. Lze si tak ověřit na dva milióny adres.

Pro automobilisty je důležité, nejen jak se dostanou z města do jiné obce, ale z jedné adresy na jinou, z jedné ulice přes město do jiné. I toto InfoMapa nabízí a s podrobnějším popisem trasy, než tomu bylo v předchozích verzích.

Určitým nedostatkem je nerespektování územně-správního členění ČR po zrušení okresních úřadů. Jak nás však ujistila Jitka Urbanová, obchodní ředitelka společnosti PJsoft, prvním bezplatným upgrade pro registrované uživatele bude právě příslušnost k obcím s rozšířenou působností.

Výběr článků

Načítám