Hlavní obsah

Rivalové Samsung a LG ukončí stávající právní spory

Konkurenční jihokorejští výrobci elektroniky Samsung Electronics a LG Electronics se dohodli na ukončení všech právních sporů. Firmy to podle agentury Reuters oznámily v úterý. Skončit by tak měl i spor kvůli poškozeným pračkám, který se táhne několik měsíců.

Foto: Profimedia.cz

Firmy vezmou zpět všechny žaloby, které na sebe vzájemně podaly.

Článek

Firmy vezmou zpět všechny žaloby, které na sebe vzájemně podaly. Příslušné úřady pak požádají, aby v pokračujících procesech upustily od případných tvrdých trestů, uvedly ve společném prohlášení.

Oznámení se objevilo více než měsíc poté, co byl šéf oddělení domácích spotřebičů LG Čo Song-čin obžalován úřady v Soulu kvůli údajně záměrnému poškození praček Samsungu, k němuž došlo v září ve dvou velkých obchodech v Berlíně. Stalo se tak poté, co se Samsung kvůli tomuto incidentu obrátil na úřady.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Šéf oddělení domácích spotřebičů LG údajně záměrně poničil pračku SamsunguVideo: Reuters

LG sice na serveru YouTube zveřejnila záznam z bezpečnostní kamery, aby se tak pokusila dokázat Čoovu nevinu. Samsung ale tvrdí, že video bylo výrazně sestříháno v manažerův prospěch. Obě firmy se kvůli incidentu staly terčem posměchu, napsala agentura Reuters.

Spory mezi oběma významnými světovými výrobci elektroniky ale propukly i dříve. V minulosti se přeli například kvůli kapacitě chladniček nebo o to, který z nich má větší podíl na trhu klimatizací.

„Obě strany se dohodly, že se vyhnou právním krokům a všechny budoucí konflikty nebo neshody budou řešit pomocí dialogu a vzájemnou dohodou,” stojí podle Reuters v prohlášení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám