Hlavní obsah

Rival Exploreru Firefox 2 uvolněn ke stažení

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velmi očekávaný webový prohlížeč Mozilla Firefox byl v úterý uvolněn. Aplikaci však stále není možné stáhnout přímo z hlavního webu Mozilly, ale například z FTP serverů společnosti.

Článek

Již v pondělí se objevily dohady, že se instalační balíček Firefoxu 2 nachází na různých FTP serverech rozesetých po celém světě. Mozilla však tyto informace vyvracela, společnost uváděla, že "nemůže garantovat, že by varianty Firefoxu 2 nalezené na jiných než jejich webech byly jeho finálními verzemi."

Je proto možné, že si v pondělí v lepším případě stáhla řada nedočkavých uživatelů ne finální, ale nehotovou verzi Firefox 2 ve fázi RC 3 (poslední testovací varianta programu před dokončením).

Mozilla Firefox je přímým konkurentem aplikace Microsoft Internet Explorer 7 a prohlížeče Opera. IE 7 byla uvolněn minulý týden. [celá zpráva] Uživatelům přinesl řadu pokročilých funkcí - jmenujme záložky, RSS čtečku či ochranu před phishingem - tyto možnosti však již několik let nabízí rivalové Firefox a Opera.  

Co je phishing?

Internetoví podvodníci často rozesílají e-maily, které vyvolávají dojem, že pocházejí od důvěryhodné firmy, banky, úřadu nebo webové stránky. 

Pomocí těchto zpráv se útočníci snaží vylákat citlivé informace, které se týkají například bankovních kont. Tato data následně využívají k odčerpání financí z účtu postiženého.

Prohlížeč Firefox 2.0 pro systém Windows XP v české mutaci si můžete stáhnout například zde.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám