Hlavní obsah

Poslední chybějící služba Jarmara.at našla svého správce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Projekt Jarmara.at, který má oslavovat život a dílo největšího Čecha – Járy Cimrmana, našel svého správce. Novou službu, kterou na začátku září odhalil Seznam.cz, povede 28letý Jiří Linhart z Prahy. "Járova almara" se pro veřejnost otevře 11. 11. 2011 v 11:11.

Článek

Výběrové řízení na správce Jarmary vyhlásila společnost Seznam zároveň s odtajněním své nové služby. Přihlásit se mohl kdokoli, úspěšný kandidát však musel prokázat co nejširší znalosti o Cimrmanovi. [celá zpráva]

Vítěz konkurzu Jiří Linhart tak musel mimo jiné úspěšně absolvovat znalostní test, napsat esej na téma Já a Jára Cimrman a nakonec přesvědčit Cimrmanovskou katedru. Odborníky vedle eseje, kterou si můžete přečíst přímo na webu projektu Jarmara.at, jistě oslovil i Linhartův originálně pojatý "dobový" životopis.

Jiří Linhart se v boji o nové místo musel vypořádat s opravdu nemalou konkurencí. Podle informací tiskové mluvčí Seznamu.cz Ireny Zatloukalové si své znalosti v jednom z prvních testů vyzkoušelo téměř tři sta tisíc lidí. Do třetího kola se probojovaly tři tisíce z nich. Vybraní následně mohli poslat svoji esej redakční radě. Z celkových sedmi set došlých děl vybírala porota deset nejlepších, kteří pak museli své schopnosti a  dovednosti předvést osobně před Cimrmanovskou katedrou.

Krátký film z poslední a nejtěžší zkoušky, která rozhodla o výhře Jiřího Linharta, si můžete prohlédnout zde.

„Jsem velmi rád, že pocta posluhovat Mistrově Jarmaře připadla právě mně. S radostí a pílí se chápu svěřené úlohy a věřím, že Jarmara bude po dobu mého správcovství vzkvétat,“ řekl ke svému novému povolání Jiří Linhart. Jeho nejbližším úkolem bude teď Jarmaru naplnit artefakty ze čtvrté hry Vražda v salonním coupé.

"Bloudění v Jarmaře si již nyní může začít zkoušet zhruba tisíc testerů z řad 17 000 registrovaných uchazečů o současnou pozici Jiřího Linharta. Dostali totiž pozvánku do tohoto světa, aby okusili onu hru a radost z bloudění mezi jednotlivými šuplíky Járovy almary," prozradila Irena Zatloukalová.

Reklama

Související témata:

Související články

Seznam.cz hledá nového cimrmanologa

Společnost Seznam.cz v úterý oznámila spuštění nové služby Jarmara.at, která bude oslavovat život a dílo největšího Čecha – Járy Cimrmana. Zároveň bylo vypsáno...

Výběr článků

Načítám