Hlavní obsah

Policie zadržela muže za šíření nevydané písně Madonny na webu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Španělská policie tento týden zadržela v Zaragoze 31letého muže, který umístil dosud nezveřejněnou píseň americké popové hvězdy Madonny na internet. Stalo se tak z podnětu strážců autorských práv Madonny, kteří si všimli, že na webu začíná kolovat údajná nahrávka písně Gimme All Your Luvin, jenž má vyjít na nosičích až v březnu. Informovala o tom agentura DPA s odvoláním na španělskou policii.

Foto: Reuters

Madonna

Článek

Britská právnická kancelář pracující pro zpěvačku vypátrala, že do zveřejnění je zapojen zřejmě jistý obyvatel severošpanělské Zaragozy. Španělská policie ho zadržela a po vyšetření opět podmínečně propustila. Zjistilo se prý, že zveřejněním nesledoval žádný zištný úmysl, šlo prý o ryzí fandovství. Přesto byl jeho čin porušením autorských práv.

Madonna má v únoru 2012 vystoupit na jedné z největších sportovních událostí sezóny. Bude zpívat v poločase finálového zápasu v americkém fotbale. Spekuluje se o tom, že tam poprvé veřejně zazpívá i zmíněnou píseň. Její nové album stejného názvu se má na trhu objevit v březnu, píší stránky Madonnina fanklubu.

Pirátství v Česku

Pirátství se nevyhýbá ani České republice. Před třemi roky řešila například policie z Rýmařova na Bruntálsku případ muže, který pomocí internetu nabízel nelegální kopie filmů včetně úplných novinek. Škoda, kterou měl způsobit, byla vyčíslena na 52 miliónů korun.

V paměti vyšetřovatelů je také případ devatenáctiletého mladíka, který na internet umístil nelegální kopii amerického animovaného snímku Simpsonovi ve filmu. Muž jednoduše natočil film v kině na digitální kameru. Za to musel uhradit společnosti Bontonfilm částku ve výši 150 tisíc korun, hrozily mu přitom až dva roky vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám