Hlavní obsah

Počítačové disky s kapacitou 500 GB v prodeji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Hitachi uvedla standardně prodávaný pevný disk určený pro osobní počítače, který dosahuje kapacity 500 GB. Současná metoda ukládání dat pravděpodobně koncem roku 2006 narazí na své technologické limity.

Článek

Poptávka po větší a větší kapacitě současných záznamových zařízení plyne z chování uživatelů vlastnit nejrůznější druhy multimédií v co možná největší kvalitě a množství.

Anketa
Jak velký diskový prostor vlastníte?
Hlasujte v anketě pod článkem

Velikost standardně prodávaných disků se posunula k hranici 400GB. Pevný disk s takovouto kapacitou je možné zcela běžně zakoupit již za cenu 9500 korun s daní.

Nový model společnosti Hitachi [specifikace výrobce] uloží rovnou půl terabytu dat a bude vyráběn ve dvou variantách; jedna z verzí ponese starší PATA rozhraní, druhá moderní SATA II. Pevný disk obsahuje celkem pět záznamových ploten a je vybaven paměťovým bufferem od 8 do 16MB.

V roce 2006 by se velikost stadardně prodávaných disků měla dostat na hranici jednoho terabytu. Zařízení s takovouto kapacitou na jednu plotnu uloží až 250GB dat, poté však tato technologie pravděpodobně narazí na své fyzikální limity.

Anketa

Jak velký diskový prostor vlastníte?
Do 50GB
17,6 %
Od 50 do 100GB
24,2 %
100 až 200GB
34,9 %
201GB a více
23,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1367 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám