Hlavní obsah

Plusdeck 2: Z audio kazety do PC a obráceně

Recenzi nevšedního zařízení, které převádí analogový záznam na digitální a opačně, přinesl minulý týden server Bjorn3D. Výrobek je určen do 5,25" pozice - jeho instalace je tedy podobná jako například zprovoznění CD/DVD mechaniky.

Článek

I když mladí počítačoví uživatelé pravděpodobně klasickou audio kazetu v životě nepoužili, mezi staršími vlastníky PC je její obliba a výskyt nepoměrně větší.

Pro řadu lidí, kteří dosud mají postarší audio kazety, jež by si rádi přehráli na počítači nebo je jednoduše zálohovali na CD/DVD médium, existuje řešení v podobě produktu Plusdeck 2 společnosti BTO

Anketa
Hodilo by se vám zařízení popisované v textu? Hlasujte v anketě uvedené pod článkem.

:: Ovládací software zařízení Plusdeck 2.

:: Analogové nahrávky je možné jednoduše převádět do MP3 souborů a opačně.

Plusdeck 2 má šanci uspět na trhu právě díky jednoduché instalaci a snadnému použití - celé zálohování audio kazet se vlastně smrskává na jejich pouhé vložení do mechaniky a následné volbě digitálního formátu do něhož se záznam uloží.

Server Bjorn3D však výrobku vytýká vysokou cenu (150 dolarů; asi 3500 korun) a jeho náročnost na místo v počítačové skříni (rozměr 145x40x215mm).

Mezi klady však podle recenze patří rychlé a jednoduché převedení starých audio kazet na pevný disk počítače a vysoká kvalita nahrávání/přehrávání zvuku. 

Anketa

Hodilo by se vám zařízení popisované v textu?
Ano
82,6 %
Ne
17,4 %
Celkem hlasovalo 626 čtenářů.

Plusdeck 2: Specifikace

  • Převod analogového audia na digitální a opačně
  • Hi-Fi audio
  • Odstup signálu od šumu: 55dB
  • 30-18000Hz
  • Umístitelný do 5,25" šachty
  • Podpora platformy Win95/98/Me/XP

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám