Hlavní obsah

Pentax představil špičkový digitální fotoaparát v retro stylu

Novinky, Michal Němejc (michal.nemejc@novinky.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Pentax představila velice zajímavou novinku, kterou je sedmimegový digitální fotoaparát Optio 750Z s hliníkovým tělem a retro designem určený nejnáročnějším zákazníkům. I přes špičkové parametry a velké množství funkcí váží pouhých 255 gramů (bez akumulátoru).

Foto: Radka Jansová

Tematické propagační a informační materiály.

Článek

Novinka upoutá už na první pohled svým designem, ale tím první nadšení zdaleka nekončí, neboť jde o přístroj s velice nadstandardními parametry.

Základem je objektiv s proměnlivou ohniskovou vzdáleností 37,5 - 187,5 při světelnosti F2.8-F4.6 disponující pětinásobným optickým zoomem. Ten doplňuje 7,41Mpix snímací prvek umožňující fotit v maximální rozlišení až 3056x2296 obrazových bodů.

Jednotlivé snímky se ukládají na paměťovou kartu typu Secure Digital a lze je prohlížet na 1,8" výklopném LCD displeji. Kromě záznamu statických snímků fotoaparát umožňuje zaznamenávat i ozvučené videosekvence v rozlišení až 640x480 obrazových bodů. Jejich délka je přitom omezena pouze velikostí paměťové karty. Nadstandardní je i režim super makro, ve kterém lze ostřit už od pouhých dvou centimetrů.

Samozřejmostí je kromě 10 předprogramovaných režimů možnost plně manuálního focení. Součástí balení je Li-Ion akumulátor s nabíječkou. Novinka se na trhu objeví v průběhu září, a to za cenu okolo 750 dolarů, což je v přepočtu přibližně necelých dvacet tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám