Hlavní obsah

PalmOne: LifeDrive Mobile Manager dostupný koncem května

Novinky, Ondřej Grym

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost PalmOne uvedla novou řadu počítačů do dlaně, které obsahují pevný disk. V Anglii budou PDA ze série LifeDrive Mobile Manager uvedeny již 26. května s cenou do 350 liber (asi 15 400 korun).

Článek

První kapesní počítače série LifeDrive Mobile Manager budou představeny 18. května. Mašinka krom 4 GB pevného disku (3,85GB použitelných), který uchová až 8 hodin videa v závislosti na jeho kvalitě, nabídne také možnost bezdrátového připojení pomocí rozhraní Bluetooth nebo Wi-Fi 802.11b či infra. 

Rozměry a hmotnost zařízení činí 12,1 x 7,3 x 1,9cm, resp. 193 gramů.

Anketa
Uvažujete o koupi nového počítače do dlaně? Hlasujte v anketě uvedené pod článkem.

LifeDrive pohání 416 MHz procesor Intel XScale ARM. Zařízení nabídne displej s rozlišením 480 x 320 bodů. Tento údaj poněkud zamrzí, zvláště pokud si uvědomíme, že současná PDA už obsahují LCD panely s 640 x 480 body, což se velice kladně projevuje při prohlížení webových stránek, multimediálních souborů, atd.

Pro přehrávání hudby používá zařízení software NormSoft´s Pocket Tunes, který zvládá MP3, WMA, Ogg Vorbis a WAV formáty. Mezi programovou výbavu má také patřit aplikace DocumentsToGo, která je kompatibilní s Wordem, Excelem, PowerPointem a PDF soubory.  

Výrobek bude obsahovat operační systém Garnet, který podporuje rozhraní Bluetooth a USB 2.0 - při připojení k počítači přes USB se bude zařízení chovat podobně jako klasický výměnný disk.

Nová linie počítačů do dlaně se snaží vyhovět multimediálním požadavkům ještě lépe než tomu bylo doposud, zřejmá je i snaha o integraci co nejvíce funkcí. Podobnou cestou se vydaly také mobilní telefony - například finská Nokia představila zařízení s vestavěným pevným diskem, kamerou a Wi-Fi [celá zpráva].

Počátkem roku 2006 by své PDA s pevným diskem měl uvést na trh také výrobce počítačů Dell. Stranou pravděpodobně nezůstanou ani ostatní firmy, jmenujme například Fujitsu-Siemens, Acer, HP-Compaq.  

Anketa

Uvažujete o koupi nového počítače do dlaně?
Ano
40,5 %
Ne, PDA ale nemám
34 %
PDA už vlastním a stačí mi
25,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 294 čtenářů.

Prodeje PDA stoupají

V období od ledna do března 2005 se prodalo 3,4 miliónů kusů počítačů do dlaně, podle agentury Gartner jde 25 procentní nárůst ve srovnání se stejným obdobím roku 2004.

Rovněž o 15 procent vzrostla průměrná cena prodávaných výrobků - činil 406 dolarů (asi 10 tisíc korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám