Hlavní obsah

Osmiletý chlapec loni vydělal 595 milionů. Jen díky videím na internetu

Washington

Mezi nejvýdělečnější youtubery letos patří osmiletý Ryan Kaji, který si podle žebříčku časopisu Forbes přišel na 26 milionů dolarů (595 milionů Kč). Závratná částka z něj činí nejziskovější hvězdu serveru YouTube.

Foto: osobní archiv - Ryan Kaji

Ryan Kaji

Článek

Ryan Kaji se na platformě poprvé objevil už jako tříletý. Tehdy před kamerou rozbaloval hračky, nyní jeho rodina zveřejňuje například i vzdělávací videa pro děti.

Jeho kanál Ryan’s World má přes 22 milionů odběratelů, Kajimu ovšem plynou příjmy i z prodeje vlastní série hraček a oblečení, pořadu na dětském kanále Nickelodeon a ze smlouvy s americkou streamovací službou Hulu.

Mezi nejúspěšnější hvězdy YouTubu patří i další dítě: pětiletá Anastasia Radzinská, která si vydělala 18 milionů dolarů (410 milionů Kč). Na dvou kanálech Like Nastya a Like Nastya Vlog, kam přidává videa v sedmi jazycích, má dohromady téměř 60 milionů odběratelů. O spolupráci s ní mají zájem velké značky včetně Legolandu či Danone.

Google zaplatí pokutu 170 milionů dolarů kvůli sběru údajů o dětech na YouTubu

Internet a PC

Mezi první tři nejvýdělečnější youtubery patří také skupina kamarádů a sportovců z Dude Perfect, kteří předvádějí triky nebo pokořují světové rekordy. Jejich internetová sláva jim kromě ročního příjmu 20 milionů dolarů (téměř 458 milionů Kč) podobně jako Kajimu zajistila i vlastní pořad na Nickelodeonu.

Jeden z nejsledovanějších světových youtuberů Felix Kjellberg, známější pod přezdívkou PewDiePie, se na vrcholu podobných žebříčků drží dlouhodobě. A to i přesto, že ho během kariéry doprovázelo nemálo kontroverzí, včetně obvinění z rasismu či antisemitismu.

Kjellberg, který tento měsíc oznámil, že si chce od YouTubu dát pauzu, si první účet na této sociální síti založil v roce 2010. Milionu odběratelů tehdy dosáhl do dvou let, k prosinci 2019 jich má 102 milionů a v hodnocení časopisu Forbes se umístil na sedmém místě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám