Hlavní obsah

OpenOffice.org potvrdil bezpečnostní chybu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrobce open-source softwaru, společnost OpenOffice.org, potvrdila bezpečnostní chybu ve svém kancelářském balíku. Ta dovoluje útočníkovi vzdáleně provést útok na počítač vybavený aplikací OpenOffice verze 1.1.4 a 2.0 beta, včetně jejich dříve uvedených variant.

Článek

Bezpečnosní chyba byla objevena již koncem března (zpráva společnosti OpenOffice.org) a postihovala současnou verzi OpenOffice 1.1.4, ale také OpenOffice 2.0, která se dnes nachází v beta-verzi, zasaženy jsou také veškeré dříve uvedené produkty.

Anketa
Používáte kancelářský balík programů OpenOffice? Hlasujte v anketě pod článkem.

Společnost OpenOffice.org nicméně v úterý oznámila, že problém je již vyřešen. V současnosti by měla probíhat distribuce dané záplaty, uvedl server CNET.

Podle sdělení firmy OpenOffice.org byla bezpečnostní chyba nalezena v blíže neurčené funkci programového balíku a pomocí speciálně upraveného souboru mohla být zneužita ke vzdálenému spuštění virového kódu na počítači s nainstalovaným balíkem OpenOffice.

Firma Secunia chybu hodnotí jako středně kritickou.

Anketa

Používáte kancelářský balík programů OpenOffice?
Ano
67,9 %
Ne
23,2 %
Nikdy jsem o něm neslyšel(a)
8,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 293 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám