Hlavní obsah

On-line hry: Po dlouhé době slaví naše reprezentace úspěch

Novinky, Jakub Trulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Středeční večer se stal obrovskou událostí pro všechny domácí příznivce Counter-Strike 1.6, když náš reprezentační výběr zvládl úspěšně závěrečné kolo kvalifikace do 13. ročníku ClanBase Nations Cupu a zúčastní se tak hlavní fáze. Na dobré cestě je i Slovensko.

Článek

Ačkoliv reprezentační soutěž ClanBase Nations Cup již nemá takovou váhu jako dříve, a to zejména z důvodu absence jakýchkoliv odměn, v mnoha zemích, u nás nevyjímaje, je považována za prestižní událost. Za konkurenční soutěží ENC od organizace ESL sice začíná silně pokulhávat, ale již i 13. ročník má na své startovní listině prakticky všechny země, které se na evropském Counter-Strike 1.6 podílejí, ať už jde o silné Německo se Švédskem či podprůměrnou Moldávii s Makedonií.

Právě velmi snadní soupeři čekali jak na českou, tak i slovenskou sestavu v prvním kvalifikačním kole. Zatímco my jsme se pod velením nového kapitána zigurata střetli s Moldávií, kterou pětka zigurat, Monty, arsas, small, zEro doslova smetla, naši východní bratři si ve složení bafo, nim, StaN, skreqo, cHEEse stejně poradili s již dlouho tápající Itálií, za kterou většinou nastupují Counter-Strike: Source hráči.

Druhé kolo již bylo mnohem peprnější, a to především díky tomu, že jsme dostali nevyzpytatelné Turecko, které se může opírat o zkušené borce z německé EPS soutěže. Jenže ti nakonec vůbec nenastoupili, protože pro ně akce CB NC XIII není až tolik přitažlivá. Ale i tak došlo na třetí mapu, když jsme sice train vyhráli obrovským rozdílem, ale následně ztratili na nuke. Rozhodující chvíle přišla na mapě inferno, kde jsme s trochou štěstí triumfovali 16:14. A jak již bývá zvykem, silně nás opět podržel oskar, který nastoupil místo arsase.

Slovensko sehraje svůj klíčový duel v neděli 31. ledna proti Bosně a Hercegovině, za kterou by měla nastoupit hvězda od švédských Meet Your Makers - pita. Informace sice není 100%, ale v předešlých duelech se vždy borci z Balkánského poloostrova mohli na svého střelce spolehnout. Na rozdíl od Turků, jimž by se nepochybně s gobem b z mousesports dařilo v utkání s Čechy o něco lépe.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Ze Švédska si vezeme dvě medaile

Minulý týden jsme vás informovali o tom, že na švédskou offline akci vyrazil autobus plný českých a slovenských hráčů, kteří na poslední větší akci tohoto roku...

Výběr článků

Načítám