Hlavní obsah

On-line hry: Největší LAN party je opět tady

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další ročník největšího světového LAN turnaje je tady, ve Švédsku začíná DreamHack. Podaří se překonat 5852 zapojených počítačů z roku 2004? Uvidíme, každopádně se tam představí zbrusu nová herní série WSVG o 75 000 dolarů. Nechybějí ani další informace z herní scény, např. výsledky LYNX.BW ligy anebo upozornění na turnaje v Brně.

Článek

Novinky z domova

  • Finále LYNX.Broodwar PG ligy se uskutečnilo o víkendu v herně AMD PGCC Prodigy v Praze za účasti nejlepších 16 hráčů. Vítězství (a odměnu 6000 Kč) si odnesl CDS)PredY, když ve velkém finále porazil obhájce titulu CDS)Crowa 3:1 na mapy.
  • Pozici předního evropského duelisty ve hře Quake 4 potvrdil nEph.Krysa v jarním finále turnajů iQuake CUP. Mezi 16 nejlepšími ze základních kol se neztratil a vybojoval slušné 4. místo, o kterém rozhodla jeho porážka s pozdějším stříbrným medailistou atr.GaRpYm z Velké Británie.
  • Čeští reprezentanti ve hře Warcraft III úspěšně zakončili dobře rozjetou skupinu v turnaji European Nations Championship, když skončili na třetím místě. K postupu na LAN finále do Německa ale budou muset uspět ještě v jednom zápase, a to proti druhému týmu druhé skupiny, kterým bude nejspíš právě Německo.
  • Nová herna AMD PG Cyber Café Velký Špalíček v Brně otevírá, pro návštěvníky je připraveno 80 herních počítačů. Provozovatelé již oznámili dvě velké akce v této herně, a to LAN turnaje ve hrách Starcraft: Broodwar a Counter-Strike. V obou půjde o finanční odměny ve výši 16 000 Kč, uskuteční se v průběhu července.

Obrázek ze hry Starcraft: Broodwar.

Zdroj: www.progamers.cz

Novinky ze světa

  • Evropskou W3 scénou hýbe skandál v německé ESL Pro Series, do něhož jsou zapleteni členové týmu mousesports Spell a BasH. Prvně jmenovaný totiž k postupu na LAN finále soutěže potřeboval druhého porazit a na TeamSpeaku manažer mouz Gnollmann nahodil i částku 300 euro za tento výsledek, což posléze označil za vtip. Rozhodčí ESL pro to ovšem pochopení neměli, Gnollmann dostal dvouletý ban, hráči byli napomenuti.
  • Výše zmíněné finále německé ESL Pro Series je za námi, hráči si v něm přišli na více než 100 000 dolarů. Vítězem Counter-Strike kategorie se stal tým Alternate aTTaX po vítězství nad mousesports, vítězem turnaje ve hře Warcraft III se stal SK.Miou po výhře nad "hříšníkem" mouz.Spellem.
  • Herní videa jsou vítaným artiklem pro všechny fanoušky. Jedno takové připravil elitní korejský Starcraft: Broodwar hráč [Oops]Reach a kromě významných momentů jeho utkání proti světové špičce se v něm dozvíte i něco o něm. Stahovat můžete zde.
  • Švédové mají svůj DreamHack (viz. dále), Američané LanWar. Tato herní akce odstartovala včera v Kentucky a je vůbec první v rámci World Series of Video Games. V CSku, W3 a Quake 4 půjde o 75 000 dolarů a také o kvalifikační sloty na světové finále.

Medailisté CS turnaje na finále německé ESL Pro Series.

Foto: www.readmore.de

Ve Švédsku opět na DreamHack

Švédští hráči mají již tradičně k počítačovým hrám velmi vřelý vztah, a tak se není čemu divit, že největší LAN akce se konají právě tady. Na LAN party DreamHack Winter 2004 přijelo více než 5000 lidí a výkon 5852 počítačů připojených k síti je veden v Guinessově knize rekordů jako ten vůbec nejlepší.

Loňského DreamHacku se zúčastnila i výprava českých borců z týmů Czech Demolition Squad a AMD Cyber Team, v silné konkurenci se dokázal prosadit ACT-Giacomo. Letos to na českou účast nevypadá, přece jen takový "výlet" vyjde na velké peníze a je vždy potřeba přesvědčit sponzory o smysluplnosti výdajů.

Češi na DreamHacku nebudou, co jiného nás ale v termínu 17.-20. června v Jonkopingu čeká? Především je to první turnaj z nového cyklu World Series of Video Games (WSVG) ve hrách Counter-Strike, Warcraft III a Quake 4. Ve WSVG půjde o 75 000 amerických dolarů a také o pozvánku na světové finále (včetně letenky a ubytování) pro dva nejlepší hráče/týmy v těchto hrách.

Druhou velkou akcí je finále švédské kvalifikace na Electronic Sports World Cup, a to ve hrách Counter-Strike a Warcraft III. Vzhledem k tomu, že světové finále bude odehráno už za necelých 14 dní, stihnou to Švédové skutečně na poslední chvíli.

Samozřejmě nesmíme zapomenout na standardní turnaje určené pro klasické účastníky DreamHacku. Ty se uskuteční ve hrách Counter-Strike, Warcraft III, Starcraft: Broodwar, Call of Duty 2 a Battlefield 2 a dohromady v nich půjde o 20 000 dolarů (+ ceny od partnerů akce). Vypadá to, že hráči si za svých 650 švédských korun (cca 2000 Kč) užijí spoustu zábavy, u nás jsou herní akce přece jen skromnější.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Turnaj světových hvězd na E3

Stejně jako v loňském roce se na americké herní výstavě E3 představí nejlepší světoví profi hráči (vybraní hlasujícími čtenáři), kteří si zahrají o 25 000...

On-line hry: souboj o 150 000 dolarů je za námi

V daleké Číně se v průběhu března a dubna uskutečnil turnaj WEG Masters 2006, v němž se nejlepší světoví hráči Counter-Striku a Warcraftu III utkali o finanční...

Výběr článků

Načítám