Hlavní obsah

On-line hry: Jak si vedou holky v progamingu?

Novinky, Michal Sztemon

V dnešním článku ze světa on-line her se můžete vůbec poprvé podívat na pořadí Českomoravského svazu progamingu ve hře NHL. Kdo bude reprezentovat Českou republiku ve Francii na světovém šampionátu? To se rozhodne před zraky diváků na PG Cyber Show.

Foto: Dana Ehlová

Akropole v Lindosu - dech se tají při pohledu na místa, kde stávala 87 m dlouhá stoa, propyleje nebo chrám bohyně Athény.

Článek

Zprávy z domova

  • Již druhá akce PG Cyber Show se dnes uskuteční v kině Village Cinemas Anděl. Před zraky diváků v kinosále si to ve finále kvalifikace na Electronic Sports World Cup rozdají hráči WarCrafta III - nEph.Giacomo a NR.Hum4nic. Vítěz tohoto utkání bude reprezentovat ČR v červenci ve Francii.
  • Pořad o profi gamingu, který je vysílán na televizi Galaxie Sport a posléze distribuován na DVD časopisu LEVEL, se dá stáhnout s mírným zpoždění ze stránek ProGamers. Aktuální šestý díl se týká StarCraft: BroodWaru, konkrétně turnaje BW Spring 2004 a najdete jej zde.
  • Jediným čistě dívčím Counter-Strike týmem u nás, který se pravidelně účastní online soutěží, je Ladies divize multiklanu NecroRaisers. Bohužel se v současné době holkám příliš nedaří a porážky 1:16 a 3:16 ve 4. AMD CS lize o tom vypovídají. Uvidíme, jestli i klan nEophyte doplní svou sestavu dívek na pětici a začne hrát, určitě by to bylo významné zpestření CS scény.
  • Na herním serveru GameZone se rozbíhá další ze série turnajů, tentokrát ve hře Unreal Tournament 2004. Pro vítěze je připravena grafická karta nVIDIA GeForce FX 5200, registrace do turnaje probíhá až do pátku 28. května.
  • Nová progamingová hra Painkiller si nachází cestu do všemožných soutěží. Nyní byla zařazena i mezi hrané hry v česko/slovenské soutěži ESL a překvapivě i ve světovém turnaji CPL. Jedním z 32 hráčů přihlášených na turnaj CPL je i hráč klanu NecroRaisers - Ebola, jeho soupeři budou téměř všichni old-school hráči Quaka či Unreal Tournamentu.

Zprávy ze světa

  • Vůbec první placený přestup z jednoho Counter-Strike týmu do druhého mají na svědomí švédští Schroet Kommando a mezinárodní klan NoA. NoA vyplatili z kontraktu u SK norského hráče Elementa a ten teď může za ně hrát na všech turnajích. Výše finančního vyrovnání bohužel nebyla zveřejněna, Element měl platnou smlouvu až do listopadu letošního roku.
  • Na Slovensku v tomto týdnu probíhá jedna z největších akcí jara - Slovanet GoDSL Cup ve hrách Counter-Strike, WarCraft III a StarCraft: BroodWar. Hráči si celkem rozdělí 65 000 slovenských korun, svá želízka v ohni má i Česká republika.
  • Česká CS reprezentace v soutěži ENC dokázala podruhé zvítězit. Utkání s Tureckem skončilo naší výhrou 17:13, zatím má Česká republika na kontě dvě výhry a jednu porážku. Na LAN finále postupují dva nejlepší týmy, po třech odehraných kolech má šanci na postup ještě pět celků.
  • Populární mód Half-Lifa s názvem Day of Defeat byl autory znovu o něco vylepšen. Patch s označením 1.2 přináší tři zbrusu nové mapy, čtyři změny v mapách stávajících a spousty opravených chyb, na které si hráči stěžovali.

Druhá PG Cyber Show

PG Cyber Show je akce pro návštěvníky kina Village Cinemas Anděl, kteří se můžou přímo v kinosále podívat na hráče soutěžící v elektronických sportech. První PGCC v dubnu se uskutečnila v sále pro 120 diváků a byla téměř vyprodána. Tentokrát se dnes ve 20:00 sejdou vyznavači realtime strategií WarCraft III a StarCraft: BroodWar, aby se podívali na souboj o místo v reprezentačním výběru, který pojede v červenci na turnaj Electronic Sports World Cup do Francie. V něm se střetnou nEph.Giacomo a NR.Hum4nic, utkání se hraje na tři vítězné mapy.

Jako předzápas organizátoři připravili exhibiční souboj nEph.Destroyera a CDS)Bloodera, tedy úspěšného mezinárodně ostříleného veterána s aktuální Mistrem České republiky. Vstupenka stojí 99 Kč, sál s kapacitou 160 míst snad bude tentokrát postačovat zájmu diváků.

Žebříček ČMSP ve hře NHL

Vůbec poprvé se zde objevuje pořadí ve hře NHL, která se stala v tomto ročníku oficiální hrou Mistrovství České republiky v počítačových hrách. Zatím je sice odehráno pouze několik turnajů, ale i jejich výsledky leccos vypovídají o umění zúčastněných.

PořadíPřezdívkaJméno a příjmeníBodyZměna
1.A1EXMiloš Zapadlo144.0+114.0
2.TranzoJan Humhej124.0+44.0
3.PitkinTomáš Březovský77.0+77.0
4.TondinhoTomáš Tůma67.0+67.0
5.PIVOPetr Pivoňka65.0+15.0
6.HULISPetr Hulenka41.0+41.0
7.Ace11Petr Dočkal40.0+40.0
8.HadrRadek Hadraba40.0+40.0
9.Eric88Karel Štekl25.0+25.0
10.[IK]DandyPavel Daneš23.4+5.0

Do pořadí byly zařazeny čtyři události (Novinky.cz PG liga, Mezihernový ČMSP turnaj, Inet liga a Hodnocení poroty), které sestavily tento žebříček:

Na prvním místě je vítěz Novinky.cz ligy A1EX, který již nyní hájí spolu se svým bratrem barvy multiherního klanu NecroRaisers. Ani v mezihernovém turnaji si A1EX nevedl špatně a skončil na třetím místě. Na druhé místo pořadí ČMSP se probojoval vítěz Mezihernového turnaje Tranzo a i ten si pochopitelně připsal nějaké body v Novinky.cz NHL lize, když tam skončil třetí. Na třetím místě pořadí je hráč Pitkin, neúspěšný finalista Novinky.cz ligy.

Mezi čtvrtým a osmým místem jsou hráči naskládáni v rozmezí 30 bodů, nejlepším z nich je Tondinho, který získal nejvíce bodů v hodnocení ČMSP poroty. Za ním pak následují PIVO, Hulis, Ace11 a Hadr, přičemž každý z těchto hráčů uspěl v některé ze soutěží. Na místě devátém je pak Eric88 následovaný dlouholetým adminem NHL soutěží [IK]Dandym.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Souboj o play-off vrcholí

V dnešních on-line hrách se podrobněji podíváme na průběh základní části Novinky.cz NHL 2004 ligy a odhalíme favority na zisk celkového titulu. Samozřejmě...

Výběr článků

Načítám