Hlavní obsah

On-line hry: Call of Duty 1 nebo 2 na MČR?

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Právě v těchto dnech se rozhoduje o tom, jaké verze her budou zařazeny do seriálu Mistrovství ČR v PC hrách. Zatímco u některých titulů je vše jasné, v případě Call of Duty tomu tak není. CoD1 hrají tisíce lidí na serveru GameZone, CoD2 pak většina profi hráčů. Čemu dají pořadatelé přednost?

Článek

Novinky z domova

  • Ministryně informatiky Dana Bérová přijala záštitu nad seriálem Mistrovství České republiky v počítačových hrách 2006, nyní se jedná o její osobní účasti na některém z turnajů tohoto cyklu.
  • V hernách sítě PG Cyber Café se o víkendu uskutečnil letošní první mezihernový turnaj ve hře Counter-Strike: Source. Nejlépe se s konkurencí čítající 30 týmů poprali hráči klanu Cyber Machines, ve finále porazili slovenské zástupce - tým Ucho.
  • Call of Duty 1 či 2 v soutěžích MČR 2006? Právě tuto otázku řeší ProGamers na svých stránkách. Zatím vede "jednička", ale hlasování je velmi vyrovnané.
  • První informace o LAN party Rýmařov Spring 2k6 byly zveřejněny - turnaj se uskuteční 31.3.-2.4. v budově Střediska volného času v severomoravském Rýmařově. Soupeřit se bude ve strategiích Starcraft: Broodwar a Warcraft III, organizátoři mají přislíbenu účast několika hvězd z Polska.
  • Vítězem PG Call of Duty ligy s označením 3/05 se stal tým eSuba, který tak obhájil loňské prvenství a odnesl si 10 000 Kč. Soupeřem eSuby byl tým Candid, finále dopadlo poměrně jasně 21:11. I na bronzové pozici jsou zástupci multiklanu, a to nEophyte.

Takto to vypadalo na turnaji Rýmařov Spring 2k5, bude i letos na turnaji více než 120 hráčů?

Foto: www.clancds.cz

Novinky ze světa

  • Český národní tým ve hře Counter-Strike vstoupil nad očekávání dobře do soutěže CB Nations Cup. V souboji s nadupanými Švédy sice po prodloužení podlehl 17:19, nicméně i tento výsledek nám dává dobré naděje do dalších bojů.
  • O příštím víkendu se v jihokorejském Soulu uskuteční turnaj WorldWide Invitational 2006 pod patronátem společnosti Blizzard. Na akci se utkají nejlepší světoví hráči ve Warcraftu III a Starcraft: Broodwaru, největšími favority bojů o 30 000 dolarů jsou domácí Korejci.
  • Druhý ročník online soutěží AmeriCup pořádaný Global Gaming League vstupuje do play-off. Ve hrách Counter-Strike, Warcraft III, Starcraft: Broodwar, Battlefield 2, Call of Duty 2 a Quake 4 jde o 105 000 dolarů, žádný český účastník do play-off neprošel.
  • Společnost CPL oznámila termín konání turnaje CPL Summer 2007. Po zkušenosti z loňského roku, kdy vinou kolidujícího termínu se soutěží ESWC ve Francii Američané přišli o většinu účastníků, se tedy snaží podobné situaci zabránit.

Vítězové CPL Winter 2005 - švédský tým SK Gaming.

Foto: www.gotfrag.com

Jaké pořady o hrách uvidíte na PG24?

V minulém díle On-line her jste se dozvěděli něco o nové internetové televizi PG24, která se v těchto dnech rozjíždí na stránkách www.pg24.cz. První plán s hodinou týdně živého vysílání už je nyní překonán, mnoho hráčů (adminů her) se chopilo iniciativy a rozjíždí vlastní pořad. A o kterých hrách si budou se svými hosty povídat?

Counter-Strike

Populární týmová střílečka má pořad s prozatímním názvem Counter-Strike Live, kterým provází známý hráč Adam "sharp" Reinberger. Náplní pořadu jsou rozhovory s hráči, komentování záznamů her z významných turnajů a sledování nových videí, zatím posledním hostem byl Tomáš "efron" Pechman, ex-člen AMD Cyber Teamu a nyní člen SkyRiders. CS Live můžete na televizi vidět ve čtvrtek od 18:00.

Starcraft: Broodwar

Realtime strategie SC:BW má na PG24 prostor v pořadu s názvem StarLife, jehož moderování se ujal Lukáš Vobecký, v herním světě známý jako Jump. I do tohoto pořadu si moderátor bude zvát nejrůznější zajímavé lidi herní scény, aby se spolu podívali na zajímavé replaye domácích a světových hráčů a okomentovali je. StarLife běží na PG24 každou středu od 18:00.

Další hry

Výše zmíněné hry již své pořady mají, v přípravě jsou vysílání věnující se Call of Duty, Vietcongu, W3 DotA a World of Warcraft. Jestliže zde vaše oblíbená hra chybí, není nic jednoduššího než kontaktovat někoho z PG24 (mail pg24@progamers.cz) a domluvit se na spolupráci.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám