Hlavní obsah

On-line hry: 1. česká herní televize startuje

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V tomto týdnu byl zahájen provoz televize internetové televize PG24, která se zabývá pouze a jenom počítačovými hrami. Co v ní uvidíte a jaké připojení je na to třeba? To se dozvíte v rozhovoru. Nechybějí samozřejmě ani další informace z domácího a světového profi hraní.

Článek

Novinky z domova

  • Vítězem PG Warcraft III ligy označené 3/05 se stal nejlepší český hráč ACT-Giacomo, když ve finále porazil SkyR)Bonecrackera 3:0 na mapy. Giacomo tak získal odměnu ve výši 5000 Kč, Bonecracker si odnese 3000 Kč, bronzový nEph.Daller pak 2000 Kč.
  • Dohrána byla i LYNX BroodWar liga, a to na LANu v pražské herně AMD PG Cyber Café Prodigy. Nejlepší formu ukázal CDS)Crow, který zvítězil nad ACT-Dark_Calebem v poměru 3:1 na mapy a odnesl si 3000 Kč.
  • S blížícím se začátkem soutěží na portálu ClanBase byl představen český národní tým v Counter-Striku. Pod vedením boddieho si zahrají hráči z klanů Candid, NecroRaisers, nEophyte a SkyRiders, hned v prvním utkání nás čeká tým hvězd - Švédsko.
  • V hernách sítě PG Cyber Café se uskutečnil první letošní mezihernový turnaj ve strategii Pán prstenů: Bitva o Středozem. Turnaje se zúčastnilo více než 60 hráčů, nakonec zvítězil ThunD3rBirD před SilverHoundem. Další mezihernový turnaj se hraje opět v sobotu, tentokrát půjde o týmovou střílečku CS: Source.

Finálové boje LYNX BW ligy před zraky diváků.

Foto: www.progamers.cz

Novinky ze světa

  • Známý americký portál GotFrag vydal svůj první novoroční žebříček světových CS klanů. Na čelo se vyhoupl švédský tým SK Gaming, druhé místo patří Číňanům z wNv, třetí pak korejskému klanu Lunatic-Hai. "Propadlíkem měsíce" jsou němečtí mousesports, když spadli o 5 příček na 9. místo.
  • V Bratislavě se o víkendu uskutečnil turnaj Storm the Front Winter 2005 za účasti předních slovenských a českých hráčů Warcrafta III. Nejlépe si vedl český hráč Giacomo z AMD Cyber Teamu, na druhém místě pak skončil slovenský účastník WCG turnaje SGC.Pipinka.
  • CPL oznámila místa jednotlivých zastávek CPL World Tour 2006. Nakonec jich bude zřejmě pouze 5+finále, a to postupně ve Švédsku, USA, Brazílii, Číně, Itálii a USA. Dvěma oficiálními hrami jsou Counter-Strike 1.6 a Quake4, rozdělení prizemoney a přesné termíny budou zveřejněny v únoru.
  • Počátkem února se v jihokorejském hlavním městě Soulu uskuteční turnaj Blizzard WorldWide Invite. V něm se představí světoví top hráči ve strategiích Starcraft: Broodwar a Warcraft III, o ceny se bude hrát i ve World of Warcraftu a Diablu II. Všechny tyto hry vyrobila firma Blizzard, která je také hlavním sponzorem.

Vítěz turnaje STF Winter 2005 ACT-Giacomo diskutuje se slovenským hráčem Tlalocem.

Foto: www.cyberteam.cz

Rozhovor o televizi PG24

Včera začala své vysílání internetová herní televize PG24, která se 24 hodin denně věnuje počítačovým hrám. Na pár otázek týkající se PG24 jsem se zeptal Pavla "Baadera" Hanáčka, který je jedním z lidí podílejících se na tomto projektu.

Ahoj, můžeš nám stručně představit PG24?

PG24 je čtyřiadvacetihodinová internetová herní televize, svého druhu první a ojedinělý projekt. Jedinečná je svým zaměřením na cílovou skupinu hráčů počítačových her, která rozhodně není malá - dovolím si tvrdit, že jsme schopni svým programem oslovit 2 miliony českých hráčů. Trochu omezující může být dostupnost rychlého internetu, ke kterému má zatím přístup cca. 600 000 uživatelů.

Jaké připojení musí diváci mít?

Jak jsem již zmínil, pro příjem PG24 je nutné vysokorychlostní internetové připojení, vysílání připravujeme ve třech kvalitách - 128 kbit/s, 512 kbit/s a 1 Mbit/s. Kvalitu vysílání je možné si zvolit přímo na webových stránkách naší televize www.pg24.cz

Co můžou diváci v TV vidět?

Každý den kromě zajímavých herních videí a nadupaných ukázek z nových her připravujeme pro diváky hodinu živých vstupů z našeho televizního studia PG24. Moderátoři, odborníci na danou hru, si zvou zajímavé hosty, například profesionální hráče či organizátory herních turnajů. Diváci mohou přímo během živého přenosu komunikovat přes internet s moderátorem a ptát se hostů na otázky, které je zajímají.

Jakým hrám se bude pořad věnovat?

Jednu z výhod naší televize bych nazval "nízkoprahovost". Kolikrát v životě budete vystupovat v České televizi? PG24 patří všem počítačovým hrám, kterým je ochoten se někdo pravidelně věnovat a kolem kterých se sdružuje komunita herních nadšenců. Plánujeme pokrýt většinu nejpopulárnějších počítačových her a pro diváky samozřejmě chystáme spousty zajímavých hostů.

Kolik lidí se na přípravě PG24 podílí?

Kromě moderátorů, které můžete vidět na obrazovce, se na chodu televize podílí velká řada dalších lidí, kteří vidět nejsou, ale jejich práce je neméně důležitá. Když posčítám všechny, kdo se na televizi podílí, dostanu se k desítkám lidí.

Jak se můžou diváci zapojit do dění v TV?

Základní programové schéma je již hotové, přesto uvítame každého nadšence, který je schopen a ochoten prezentovat svoji oblíbenou hru v našem novém médiu. PG24 je mladá a flexibilní, nebráníme se novým tvářím, novým hrám a novým trendům. Chcete mít svůj vlastní televizní pořad? Není nic snažšího, zvedněte se ze židle, kontaktujte nás (pg24@progamers.cz) a od zítřka můžete začít moderovat.

Díky za rozhovor, hodně štěstí.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Herní olympiáda WCG je za námi

V Singapuru se uskutečnil turnaj World Cyber Games, který je herní olympiádou. Nechyběli ani čeští reprezentanti, nicméně ti na žádné honorované umístění...

Výběr článků

Načítám