Hlavní obsah

Nové 19" LCD od firmy Benq v ČR

Novinky, Michal Němejc (michaln@seznam.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Výrobci LCD displejů se stále více soustředí na modely s větší úhlopříčkou, což dokazuje i nový devatenáctipalcový Benq FP 991, který právě přichází na český trh.

Foto: Střední Morava - sdružení cestovního ruchu

Cyklotoulky

Článek

Nový 19" LCD displej Benq FP 991 nabízí standardní rozlišení 1280x1024 obrazových bodů a samozřejmostí je možnost jeho připojení k počítači buď prostřednictvím analogového a nebo digitálního (DVI) rozhraní.

Na velice slušné úrovni jsou i technické parametry. Výrobce udává světelnost 300 cd/m2 a vysoký kontrastní poměr 700:1. Neměnnost obrazu z různých úhlů zajišťují pozorovací úhly 170 stupňů v horizontálním i vertikálním směru. A pro úplnost už zbývá dodat pouze dobu odezvy, která činí 25 ms, což je průměr ve své třídě.

Cena tohoto displeje se na českém trhu pohybuje okolo 23 tisíc korun včetně DPH. S rozšířením výroby větších LCD displejů je však možné do budoucna očekávat pokles cen devatenáctipalcových displejů, podobně jako tomu bylo letos se "sedmnáctkami".

Reklama

Související témata:

Související články

Nové 20.1" EIZO pro grafiky

Japonská firma EIZO představila nový 20.1" LCD monitor se špičkovým obrazem, který je určen, jak už je u této značky zvykem, nejnáročnějším uživatelům.

Výběr článků

Načítám