Hlavní obsah

Největší internetoví skokani roku 2012

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Seznam.cz vydala žebříček největších internetových skokanů za loňský rok. Ten neovládlo mistrovství Evropy ve fotbalu ani letní olympijské hry, ale zcela odlišná témata: reality show, prohibice a rallye.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Velmi výrazně se ve skokanech projevila i prohibice.

Článek

„V minulém roce se na našich televizních obrazovkách objevila celá řada nových i staronových reality show. Soudě podle skokanů českého internetu mají ale stále u českých diváků úspěch. Mezi prvními jedenácti skokany v sekci TV pořady, filmy, seriály se reality show objevily hned sedmkrát. Tou nejúspěšnější přitom bylo ČeskoSlovensko má talent 2012, na druhém místě skončila Výměna manželek,“ uvedl PR specialista společnosti Seznam.cz Jakub Šumanský.

Podle něj se v sekci Osobnosti navíc v první desítce umístili dva účastníci reality show, a to Tamara Kubová (Hlas ČeskoSlovenska) a Nikola Cigolinov (Hotel Paradise).

Zájmu lidí neunikl ani konec světa, který měl nastat 21. 12. 2012. „Ačkoliv se nakonec neuskutečnil, v Seznamu skokanů českého internetu se v kategorii Události umístil na prvním místě. Ovlivnil to jistě i easter egg s odpočítáváním, který Seznam.cz nasadil do svého vyhledávače,“ konstatoval Šumanský.

Foto: Seznam.cz

Odpočítávání konce světa na Seznamu

„Velmi výrazně se ve skokanech projevila i další neobvyklá událost roku 2012, a to prohibice. V sekci Komerční produkty se na druhém a třetím místě umístily dotazy rum a vodka, v sekci Komerční firmy se na druhém místě umístila Likérka Drak a dotaz prohibice se objevil ještě na pátém místě ve třetí sekci, a to Události, kauzy,“ dodal PR specialista společnosti Seznam.cz.

Statistika internetových skokanů zachycuje dotazy, které byly v roce 2012 hledány mnohonásobně více, než tomu bylo v roce 2011. Jedná se tedy o dotazy, které odráží aktuální zájmy uživatelů o určitá témata, kauzy nebo produkty.

Kompletní výsledky jsou umístěny na stránkách seznam.skokanu.sweb.cz. Nejzajímavější internetové skokany naleznete v následující tabulce.

Největší skokani - rok 2012
Osobnosti
1.Vlasta Janečková
2.Tamara Kubová
3.Kateřina Lojdová
4.Ida Rozová
Praktické dotazy
1.Vánoční přání
2.Velikonoční přání
3.Vánoční SMS
4.Rybí polévka
Zábava, kulturní, společenské a sportovní akce
1.Barum rally 2012
2.Velká pardubická 2012
3.Česká miss 2012
4.Ples v opeře 2012
TV pořady, filmy, seriály
1.ČeskoSlovensko má talent 2012
2.Výměna manželek
3.Hotel Paradise
4.Hlas Československa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám