Hlavní obsah

Nejrychlejší síť LTE měl v lednu T-Mobile

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejrychlejší mobilní připojení v síti LTE měl v lednu T-Mobile, v 3G sítích jej předstihl Vodafone. Celkově mobilní internet proti prosinci zrychlil na 5,9 Mbit/s. Uvedl to server DSL.cz, který se měřením rychlosti internetu zabývá.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

U T-Mobilu se uživatelé přes LTE připojovali v průměru 27,7 Mbit/s, u Telefóniky to bylo téměř 19 Mbit/s a u Vodafonu 10,3 Mbit/s. Operátoři zatím LTE provozují jen na omezeném území, intenzivní výstavbu předpokládají až po přidělení frekvencí z nedávné aukce.

Vodafone dosáhl ve své 3G síti průměr 7,1 Mbit/s, následuje T-Mobile, který v minulých měsících vedl, s 6,1 Mbit/s a O2 s pěti Mbit/s. V letošním roce DSL.cz změnil metodiku měření kvůli většímu zohlednění skutečně dosahovaných rychlostí v sítích operátorů.

Kabelový internet sice v lednu proti prosinci zpomalil o tři procenta na 23,9 Mbit/s, přesto byl stále rychlejší než připojení po optice s průměrem 23,8 Mbit/s. U největší kabelové firmy UPC klesl průměr o 11 procent na 31,6 Mbit/s. Připojení přes xDSL zrychlilo o jedno procento na 10,7 Mbit/s.

Průměrná rychlost v bezdrátových wi-fi sítích se pohybovala kolem 8,2 Mbit/s. Rozpětí v jednotlivých sítích bylo od zhruba 2,9 do 16,4 Mbit/s.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám