Hlavní obsah

Nejen v Česku, čínské televizory se budou vyrábět také ve Slovinsku

Lublaň

Čínský výrobce domácích spotřebičů Hisense oznámil, že začne ve Slovinsku vyrábět televizory. Firma neupřesnila, kolik pracovních míst tak ubude v České republice, kde televize vyrábí nyní. Pod Hisense spadá prostřednictvím slovinské společnosti Gorenje i česká Mora Moravia.

Foto: Julie Jacobson, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Čínská společnost má v plánu v roce 2021 ve Slovinsku vyrobit 1,5 milionu televizorů a tento počet hodlá v následujících letech zvýšit na čtyři miliony, řekla agentuře Reuters mluvčí společnosti Gorenje Mateja Celinová. Ve Slovinsku vznikne 350 nových pracovních míst.

V České republice otevřela Hisense továrnu na ploché televize v Plzni v roce 2015. Podle webu společnosti zde ročně vyrobí 600 000 přístrojů.

Foxconnu kvůli koronaviru klesl zisk téměř o 90 procent

Mobil

Celinová neuvedla, kolik ubude v České republice pracovních míst. Konstatovala jen, že společnost v Evropě patrně propustí méně lidí, než kolik avizovala před koronavirovou krizí. V dubnu Hisense počítala s tím, že v Evropě propustí 2200 zaměstnanců, což představuje 23 procent její pracovní síly v regionu.

Českou firmu Mora Moravia získal slovinský výrobce Gorenje v roce 2005. Čínská společnost Hisense ovládla Gorenje v roce 2018.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Unikátní televizor funguje i na zahradě

Televizory jsou rok od roku chytřejší a nabízejí více funkcí. Vůbec poprvé se ale na pultech obchodů objevuje voděodolný model. Společnost Samsung totiž počítá...

Výběr článků

Načítám