Hlavní obsah

Nefungují weby policie ani ministerstva vnitra. Jsou přetížené

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Internetové stránky ministerstva vnitra a policie jsou nedostupné. Weby zkolabovaly pod náporem návštěvníků, kteří se snaží získat informace o nových krizových opatřeních proti šíření koronaviru. V úterý v poledne o tom informovalo ministerstvo vnitra.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Web ministerstva vnitra je v souvislosti se zavedením nových krizových opatření bohužel přetížený,“ uvedli pracovníci ministerstva na Twitteru s tím, že na vině je zvýšený zájem lidí o informace o nových koronavirových opatřeních.

To samé platí také pro stránky policie. Ty se jeví některým uživatelům jako nedostupné, případně jsou návštěvníci přesměrováni na stránky Národní agentury pro komunikační a informační technologie (NAKIT).

V jakém časovém horizontu se podaří stránky opět zpřístupnit, není zatím jasné.

Pracovníci ministerstva vnitra nicméně lidem poradili, že v době výpadku naleznou veškeré informace související s koronavirovou epidemií na alternativní adrese covid.gov.cz. A to včetně platných nařízení i formulářů ke stažení.

Třetí obrat za jediný den. Policie nakonec bude dál uznávat i elektronická potvrzení

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám