Hlavní obsah

Zájem o chytrý telefon za 700 Kč je obrovský. Konkurence neexistuje

Novinky, zgl

Zájem o levné chytré telefony s operačním systémem Firefox OS je obrovský. Největším lákadlem je zřejmě pořizovací cena pohybující se v závislosti na konkrétním modelu mezi 700 a 900 Kč. Na český trh se však tyto přístroje nejspíše nedostanou.

Foto: archív výrobce

Intex Cloud FX

Článek

„Nedávný vstup telefonů s Firefox OS na trh v Indii se setkal se zájmem. První telefon Intex Cloud FX který je prodáván pouze on-line, dosáhl během pár dnů 100 000 prodaných kusů a očekává se, že do konce roku dosáhne počet prodaných kusů půl miliónu,“ uvedl Pavel Cvrček ze serveru Mozilla.cz.

A důvod takového úspěchu? „Za 33 dolarů nemá na trhu odpovídající konkurenci,“ podotkl. Jedinou konkurenci pro smartphone Intex Cloud FX tak tvoří další chytré telefony s operačním systémem Firefox OS.

Foto: archív výrobce

Spice Fire One (Mi-FX1)

„Druhým dostupným telefonem na trhu je Spice Fire One (Mi-FX1), který stojí zhruba 37 dolarů. Na trhu je taktéž pár dní a informace o prodaných kusech v současné době není známa. India Karbonn Mobiles pak plánuje uvést další model na trh koncem září s cenou okolo 41 dolarů,“ doplnil Cvrček.

Levné chytré telefony mají podpořit rozvoj mobilních technologií v Indii. S jejich prodejem v Evropě se proto zatím nepočítá. Dostupné tak s největší pravděpodobností nebudou ani v České republice.

Firefox OS je založen na technologii HTML5, kterou využívají i webové prohlížeče. Právě díky snadnému programování by měly podle předpokladů rychle přibývat nové aplikace a společně s nimi se také rozšiřovat uživatelská základna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám