Hlavní obsah

Vodafone bude půjčovat kredit

Novinky, mif

Speciálně pro zákazníky předplacených karet si společnost Vodafone připravila novou službu Kredit poslední záchrany. Ta má sloužit jedincům, kterým dochází kredit, nemají čas nebo možnost jej dobít a potřebují dále využívat služby operátora. Vyzrát na nedostatečný zůstatek na předplacenkách se snaží i konkurenti.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Operátoři se snaží vyzrát na docházející kredit. Ilustrační foto

Článek

„Zákazníci s aktuální hodnotou kreditu pod 50 Kč si nově mohou dalších 50 Kč vypůjčit. Nový kredit jim je po objednávce připsán okamžitě, poplatek za využití služby je 5 Kč. Novou službu, kterou Vodafone staví na důvěře vůči zákazníkům, lze po každém splacení opakovaně využít. Zákazník se ale vždy sám rozhodne, zda o vstřícnou nabídku bude mít zájem,“ uvedla Adéla Konopková z tiskového oddělení operátora.

Službu, která má vzor v zahraničních pobočkách Vodafonu, mohou využít zákazníci, kteří jsou u operátora alespoň tři měsíce. Dále dobili kredit v hodnotě minimálně 500 Kč a jejich zůstatek je nižší než 50 Kč.

„Služba jim je automaticky nabídnuta vždy, když chtějí uskutečnit hlasový hovor. Nabídku stačí pouze potvrdit, není nutné volat na zákaznickou linku. Samozřejmostí je i možnost Kredit poslední záchrany aktivovat v aplikaci Můj Vodafone, odeslat bezplatnou SMS ve tvaru KPZ 50 na číslo 7700, nebo od 21. listopadu využít internetovou Samoobsluhu,“ konstatovala Konopková.

Pětikorunový poplatek za aktivaci se společně s vypůjčenou částkou automaticky strhne při dalším dobití kreditu.

U O2 je služba zadarmo

Podobnou službu nabízí již od roku 2010 také konkurenční společnost O2. Se službou Rezerva si zákazníci předplacenek mohou vypůjčit však pouze 30 Kč, a to v případě, že se jejich kredit pohybuje od –20 do 20 Kč.

Předplacenou kartu je nutné mít u operátora alespoň půl roku a během posledních dvou měsíců dobít kredit ve výši minimálně 200 Kč. Pokud bude dlužná částka vrácena, tedy bude dobit kredit, během jednoho týdne, je služba zcela zdarma. V ostatních případech je stržen poplatek pět korun.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz

Vyzrát na docházející kredit se snaží také T-Mobile, a to prostřednictvím služby Zavolej mi zpátky. Pokud se budete snažit uskutečnit hovor s nedostatečným zůstatkem na předplacence, můžete na dané číslo zdarma odeslat SMS zprávu s žádostí o zpětné zavolání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám