Hlavní obsah

Unikátní mobil má dva velké dotykové displeje, chce konkurovat tabletům

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počítačové tablety si lidé oblíbili především kvůli dotykovým displejům, které se jednoduše ovládají prstem. Větší rozměry obrazovek ale nedovolí nosit tablet jednoduše s sebou v kapse u kalhot. Vyzrát se na to pokusila společnost Kyocera, která vyrobila chytrý telefon se dvěma „skládacími“ displeji. Ten v rozloženém stavu dokáže nahradit i tablet.

Článek

Chytrý telefon Kyocera Echo je vybaven dvěma dotykovými displeji s úhlopříčkou 3,5 palce, přičemž každý z nich má rozlišení 480 x 800 obrazových bodů. Horní displej je výklopný. V případě, že s přístrojem nepracujete, jednoduše jej tak můžete složit do kompaktnějších rozměrů.

Pracovat na telefonu je možné i ve složeném stavu, pochopitelně ale jen na jedné obrazovce. V rozloženém stavu pak přístroj nabízí obdobný komfort, jako počítačový tablet.

Foto: Novinky

Kyocera Echo

Co se výkonu týče, nemá se Kyocera Echo rozhodně za co stydět. Telefon bude vybaven 1GHz procesorem Qualcomm QSD 8650 a grafickým jádrem Adreno 200. Pro uložení dat bude disponovat 512MB vnitřní pamětí, kterou bude možné rozšířit pomocí microSD karet.

Novinka má rozměry 115,0 x 56,5 x 17,2 milimetru a poněkud vyšší hmotnost 193 gramů – což je daň za druhý displej. Pro srovnání, iPhone 4 od Applu váží jen 137 gramů, přičemž jeho rozměry jsou 115,2 x 58,6 x 9,3 milimetru.

Foto: Novinky

Kyocera Echo

Telefon je vybaven vestavěným fotoaparátem s rozlišením pět megapixelů. Tomu nechybí přisvětlovací dioda, ani možnost natáčení videa v HD rozlišení. Samozřejmostí je také integrovaný GPS modul i podpora bezdrátových sítí WiFi a Bluetooth.

Kyocera Echo se bude prodávat exkluzivně u amerického operátora Sprint. S podpisem dvouleté smlouvy vyjde na 199 USD, tedy 3500 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám