Hlavní obsah

Špičkový mobil od LG se ukáže příští neděli

Novinky, ort

Společnost LG svolává novináře do španělské Barcelony. V předvečer největšího mobilního veletrhu Mobile World Congress (MWC) ukáže světu svůj nový top model mezi chytrými telefony, půjde o nástupce aktuální vlajkové lodi LG G4.

Foto: archív výrobce

Aktuální vlajková loď LG G4

Článek

Prakticky celá tiskovka společnosti LG se v neděli 21. února bude točit okolo nového modelu LG G5. To koneckonců zástupci tohoto elektronického gigantu potvrdili už na sociální síti Twitter.

Co přesně bude novinka umět a jak bude vypadat, je zatím samozřejmě tajemstvím. Podle neoficiálních informací se ale počítá s 4K displejem, celokovovou konstrukcí a v neposlední řadě také s novým rozhraním USB-C, uvedl server Know Your Mobile.

Duální fotoaparát pro lepší snímky

Jedním z nejzásadnějších vylepšení má být ale použití duální kamery. Jde o podobný systém, jaký u několika svých smartphonů použila již dříve společnost HTC.

Například u modelu HTC One M9+ nalezneme na zadní straně dva fotoaparáty. V praxi druhý senzor pomáhá například při ostření. Uživatel si po pořízení snímku bude moci vybrat, zda má být čitelnější postava v popředí, nebo v pozadí. Zbytek snímku je pak jemně rozostřen, aby působil profesionálněji.

Foto: archív výrobce

HTC One M9+

Prakticky totožný systém by měl nabídnout také model LG G5. Zda to bude pravda, se ale dozvíme až příští neděli.

V předvečer veletrhu MWC nebude LG G5 jedinou novinkou. Ukázat by se měla také nová vlajková loď od společnosti Samsung. O chystaném modelu Galaxy S7 jsme informovali již dříve. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám