Hlavní obsah

Nová vlajková loď Samsungu se ukáže už příští týden

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na konci února začíná největší veletrh mobilních technologií Mobile World Congress (MWC), konat se bude již tradičně ve španělské Barceloně. S novými smartphony se zde pochlubí výrobci ze všech koutů světa, například jihokorejský Samsung by měl ukázat novou vlajkovou loď mezi chytrými telefony.

Foto: Albert Gea, Reuters

Zatím poslední vlajková loď Samsung Galaxy S6 edge. (Ilustrační foto)

Článek

Veletrh MWC startuje v Barceloně oficiálně v pondělí 22. února. Někteří výrobci si však naplánovali svoje tiskovky už o den dříve.

V neděli chystá vlastní akci i Samsung, a i když zástupci tohoto elektronického gigantu ještě oficiálně nic nepotvrdili, je téměř jisté, že se ukáže nový smartphone z té nejvyšší třídy – model Galaxy S7. Předchůdce s pořadovým číslem šest si totiž premiéru odbyl na chlup stejně, také na veletrhu MWC.

Podle dosavadních spekulací výrobce u novinky zapracoval na výkonu i odolnosti. Nově by tak „es sedmička“ měla disponovat odolností vůči prachu a vodě. Počítá se také s lepším fotoaparátem a displejem, který bude schopný rozeznávat intenzitu dotyku. Podobně jako je tomu u poslední generace iPhonů od Applu.

Starší model zlevnil o tisíce

Odhalená novinka vystřídá na pultech současný top model – Galaxy S6 edge+. Na příchod novinky se začali tuzemští obchodníci připravovat už před Vánocemi a starší model díky tomu zlevnil o tisíce korun. [celá zpráva]

Příznivé ceny si zachovává i nyní. Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam, se dá model Galaxy S6 edge+ pořídit už okolo 17 tisíc korun.

Foto: Andrew Kelly, Reuters

Samsung Galaxy S6 edge+

Foto: Andrew Kelly, Reuters

Samsung Galaxy S6 edge+

Po hardwarové stránce patří Galaxy S6 edge+ k tomu nejlepšímu, co je možné aktuálně zakoupit. Pracovní tempo udává osmijádrový čip, jehož čtyři jádra pracují na frekvenci 2,1 GHz a další čtyři na 1,5 GHz. K dispozici jsou dále 4 GB operační paměti typu LPDDR4.

Výkon by tak měl být díky vyšší kapacitě operační paměti o něco vyšší než u předchůdce. Ten se přitom pyšnil titulem nejvýkonnější smartphone na světě, který nyní nejspíše převezme právě uvedená novinka.

Displej má úhlopříčku 5,7 palce, rozlišení 2560 x 1440 obrazových bodů (518 ppi) a je vybaven technologií Super AMOLED. Dotykový panel je navíc zakřivený – plynule přechází z přední části na bočnice. Displej na bočnicích má být využit pro zobrazení času, notifikací, ale také pro ovládání některých aplikací a funkcí.

Galaxy S6 edge+ se bude prodávat s kapacitou 32 GB a 64 GB. Ve výbavě nechybí ani čtečka otisků prstů, zabudovaná v domovském tlačítku. Samozřejmostí jsou také rychlé datové přenosy LTE kat. 6, které nabízejí teoretickou rychlost až 300/50 Mbps.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám