Hlavní obsah

Slovník pro iPhone je podle Applu pouze pro dospělé

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komunikátor iPhone je fenoménem dnešní doby. Lidé pro něj vytvářejí praktické, ale i bizarní aplikace, pomocí kterých můžete nalézt ve svém okolí nejbližšího sexuálního zvrhlíka, nebo proměnit telefon na světelný meč z hvězdných válek. Některé programy ale společnosti Apple vadí - jako je například nový slovník Ninjawords.

Foto: Novinky

Ukázky ze slovníku Ninjawords

Článek

Společnost Apple zprvu anglický výkladový slovník Ninjawords zcela odstranila z App Store, kde mohou lidé stahovat programy pro iPhone a iPod Touch. Vrátit jej chtěla teprve, až z něj tvůrce odstraní “nepřijatelné“ výrazy.

Foto: Novinky

Ninjawords

To ale autor podle listu listu The Daily Telegraph odmítl s tím, že na slovník nemůže být uvalována takováto nesmyslná cenzura. Moderátoři App Store proto nakonec rozhodli, že program Ninjawords bude dostupný až od 17 let.

„Aplikace nesmí obsahovat žádný oplzlý, pornografický, či hanlivý obsah, nebo materiály, které budou podle mínění společnosti Apple považovány za problematické a mohly by se dotýkat některých uživatelů iPhonů a iPodů,“ odůvodňuje Apple uvalení věkového omezení.

Apple nezablokoval "nevhodný" program poprvé

V historii to není poprvé, co společnost Apple zablokovala nějakou aplikaci, protože ji nepovažovala za přijatelnou. Před časem například zablokovala program Me So Holy, kde lidé mohou nahradit Ježíšovu tvář svou vlastní, protože prý odporuje dobrým mravům. [celá zpráva]

„Můj program je naprosto neškodný a nedokážu si představit, že by mohl někoho pobuřovat. Svaté ikony v aplikaci nijak nezesměšňujeme ani neponižujeme,“ uvedl Lil’ Shark, vývojář programu Me So Holy. Podle něj je jediným smyslem aplikace pobavit majitele.

Aplikace funguje zcela jednoduše. První si majitel iPhonu vybere fotku svatého, která se mu líbí nejvíce a potom z paměti telefonu nahraje svou libovolnou fotku, která bude do obrázku nejlépe zapadat.

Když je fotografie dokončena, může majitel k fotce přidat taky komiksovou bublinu, do které napíše libovolný text. Je už jen na něm, zdali si fotku potom uloží, nebo ji pošle kamarádům pro pobavení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám