Hlavní obsah

Samsung to se skládačkami zkouší počtvrté. Kompaktní model je o 17 500 Kč levnější

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Samsung uvedla v pátek do prodeje očekávané smartphony Galaxy Z Fold4 a Galaxy Z Flip4. Oba patří k tomu nejlepšímu, co je na trhu k dispozici. Rozdíly ve výbavě jsou ale tak výrazné, že mezi základním provedením malého i velkého smartphonu je rozdíl v ceně 17 500 Kč.

Chytrý telefon Samsung Galaxy Z Flip4Video: Novinky

 
Článek

Řeč je o modelu Galaxy Z Fold4, který je z představených novinek větší. Ten začíná na 44 999 Kč za verzi s 12 GB RAM/256 GB interní paměti. Proti tomu Galaxy Z Flip4 je možné pořídit už za 27 499 Kč v případě základní varianty s 8 GB RAM/128 GB interní paměti.

Větší Fold4 je dostupný také ve verzi s 12 GB RAM/512 GB interní paměti za 47 999 Kč a v provedení s 12 GB RAM a 1 TB vnitřní paměti s cenovkou 54 999 Kč. Na výběr jsou tři barevné varianty – černá, šedozelená a béžová.

Galaxy Z Flip4 mohou lidé zakoupit také ve variantě 8 GB RAM/256 GB paměti s doporučenou maloobchodní cenou 28 999 Kč. Na 31 999 Kč pak vyjde provedení s 8 GB RAM a 512 GB interní paměti. Platí to přitom pro všechny čtyři nabízené barvy – šedou, fialovou, zlatou a modrou.

Nejlepší skládačka od Samsungu pomalu mizí z obchodů. Kvůli nástupci

Mobil

Co nové skládačky umějí?

Rozdělení světa ohebných smartphonů od Samsungu je vcelku jasné od samého začátku. Modely z produktové řady Fold tak představují výkonné pracovní stroje, které si však díky vnějšímu displeji zachovávají poměrně kompaktní rozměry. Když potřebujete větší pracovní plochu, jednoduše telefon otevřete a získáte v podstatě polohovatelný tablet. Jinak tomu není ani u nejnovějšího provedení Galaxy Z Fold4.

Flip4 skládací konstrukci využívá k tomu, aby v kapse nezabíral tolik místa. V podstatě má tedy rozměry klasického smartphonu, který ale v půlce přehnete na polovinu. Vzhledem k tomu, jak se rok od roku displeje chytrých telefonů zvětšují, je toto řešení velmi praktické. Už se nemusíte otravovat s rohem telefonu trčícím z kapsy, se kterým zavadíte několikrát denně o různé překážky. Flip4 se snadno vejde i do opravdu malých kapes.

Chytrý telefon Samsung Galaxy Z Fold4Video: Novinky

U nových přístrojů s číslovkou čtyři v názvu posouvá výrobce laťku zase o kus dopředu. Jsou nepatrně kompaktnější, a přitom nabízejí výrazně vyšší výkon. Oba telefony tak pohání 4nm procesor Snapdragon 8+ Gen1.

Výrobce se chlubí také tím, že Fold4 je podobně jako jeho bratříček Flip4 tím nejodolnějším skládacím telefonem na trhu – rámečky a kryt pantu jsou vyrobené z hliníku třídy Armor Aluminum, přední displej i zadní stranu kryje téměř nezničitelné sklo Corning Gorilla Glass Victus+. Také hlavní displej je odolnější než dřív díky vylepšené vrstvené struktuře, která účinně tlumí nárazy. Oba přístroje splňují voděodolný standard IPX8 , uživatelé se tedy nemusejí bát ani hustšího deště.

Nová sluchátka a hodinky

Vedle dvou nových telefonů Samsung uvedl na trh také chytré hodinky Galaxy Watch5 s cenovkou startující na 8499 Kč, pokročilejší model Galaxy Watch5 Pro za 11 999 Kč a sluchátka Galaxy Buds2 Pro, které případné zájemce vyjdou na 5699 Kč.

Chytré hodinky Galaxy Watch5 a Watch5 ProVideo: Novinky

Sluchátka Galaxy Buds2 ProVideo: Novinky

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám