Hlavní obsah

Revoluční skládací mobil se opozdí. Kvůli problémům s Notem 7

Novinky, rim

Už v lednu příštího roku si měl podle neoficiálních informací odbýt premiéru vůbec první smartphone na světě, který se bude skládat stejně jednoduše jako list papíru. Společnost Samsung se jej však podle serveru Korea Herald rozhodla odložit. Důvodem má být skandál týkající se Galaxy Notu 7 a jeho vadných baterií.

BEZ KOMENTÁŘE: Skládací mobil od Samsungu dokáže nahradit i tabletVideo: Samsung

 
Článek

Hned na úvod článku se sluší zmínit, že zástupci jihokorejského elektronického gigantu zatím existenci revolučního skládacího smartphonu nepotvrdili. V kuloárech se však o něm mluví již delší dobu.

To především kvůli tomu, že návrh podobného zařízení v Samsungu prezentovali už předloni. Jak je vidět na videu výše, jde o křížence mezi tabletem a chytrým telefonem. Když tablet nepoužíváte, jednoduše jej složíte, aby se mohl snáze přenášet. Zároveň jej můžete díky druhému displeji používat také jako chytrý telefon.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S7 edge

Samsung koketuje se zakřivenými displeji již delší dobu. Letos například ukázal model Galaxy S7 edge, který má displej na třech stranách. Je totiž zakřivený a z čelní strany plynule přechází na bočnice. [celá zpráva]

I kvůli tomu by nebylo příliš velké překvapení, pokud by právě tento výrobce přinesl jako první podobný skládací smartphone na trh. Stát se tak podle dřívějších zpráv mělo už příští rok v lednu na veletrhu CES v americkém Las Vegas.

Problémová sedmička

Podle informací serveru Korea Herald se tak ale nakonec nestane. Zástupci jihokorejského elektronického gigantu se údajně uvedení novinky rozhodli odložit kvůli problémům, se kterými se podnik v současnosti potýká v souvislosti s chytrým telefonem Galaxy Note 7.

Ten totiž vrhá na výrobce velmi špatné světlo. Firma uvedla sedmičku na trh na přelomu srpna a září, jen nedlouho poté však musely být prodeje ukončeny. U sedmičky se totiž začaly projevovat vady napevno zabudovaného akumulátoru. Baterie se přehřívaly a v několika desítkách případů začaly hořet. Někteří uživatelé dokonce hovoří přímo o explozích.

Fotografie modelu Galaxy Note 7 po výbuchu baterie zveřejněné na Twitteru. 

Jihokorejský elektronický gigant se proto odhodlal k radikálnímu kroku a přístroje stáhl z trhu. Samsung přesto nechtěl sedmičku pohřbít. Zkraje října se tak na pulty obchodů tyto modely opět dostaly. Tentokrát však s novými bateriemi, které již neměly obsahovat žádné defekty.

Bohužel se však ukázalo, že to není pravda. Přístroje se opět přehřívaly, v některých případech začaly i hořet. Sen o vážném konkurentovi pro iPhone 7 a 7 Plus se rozplynul. Zástupci jihokorejského elektronického gigantu byli nuceni prodej i výrobu ukončit. [celá zpráva]

Tuzemští uživatelé mohou přístroj vrátit, detaily se dozvědí na bezplatné telefonní lince 800 726 786. Samsung jim nabídne místo vadného Notu 7 aktuální vlajkovou loď, tedy buď Galaxy S7, nebo Galaxy S7 Edge.

BEZ KOMENTÁŘE: Samsung Galaxy Note 7Video: archív výrobce

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám